Om prioriteringer i forhold til studieliv og familieliv

studieliv

Som studerende er det muligt at planlægge sin egen tid og min kæreste og jeg er begge meget fleksible i forhold til at få vores dagligdag til at hænge sammen. En af de største prioriteringer vi har gjort os er at Lille K ikke skal have lange dage i vuggestuen. Dette er dog på bekostning af at jeg sagde mit studiejob op. Et job i et ministerium som gav en god løn i tilskud til SU’en og som så rigtigt godt ud på cv’et. For mig føltes det dog helt forkert at jeg to gange om ugen skulle bruge i alt tre timer på transport, sidde på et kontor når jeg meget hellere ville hjem til mit barn. Jeg nåede knap nok at kysse han godnat de dage.

Jeg startede allerede op da Lille K var et halvt år og set i bakspejlet havde jeg ikke behøvet at have så travlt. Jeg skulle dog starte på min kandidat som kun havde studiestart en gang om året, derfor tænkte jeg at jeg ligeså godt også kunne vende tilbage til jobbet som studentermedhjælper igen.

For at få hverdagen til at hænge sammen igen sagde jeg dog min stilling op og er derfor nu blot studerende. Jeg synes dog der er rigeligt at se til med et studieliv når man samtidig prioritere familieliv på højt plan. En ting der har overrasket mig meget ved moderskabet er at mine ambitioner ikke er de samme som inden Lille K kom til verden. Da jeg blev ansat som studentermedhjælper var jeg sindssygt glad og så mange fremtidige muligheder i ministeriet. Det var en spændende arbejdsplads med mange gode kollegaer og jeg forestillede mig at det var det perfekte sprængbræt for det næste job jeg engang søgte. Nu nyder jeg dog at få lov at være mere sammen med guldklumpen og så må job og ambitioner vente lidt.

Lille K har været et planlagt ønskebarn og et bevist valg fra min kæreste og min egen side. Vi følte os begge to klar til at blive forældre og ønskede os brændende et lille barn. Vi havde gjort os mange tanker omkring det at være studerende samtidig med at være en familie på tre. For os var det vigtigt at vi havde økonomien på plads, et dejligt hjem at tilbyde og den struktur vi mente skulle være der for at skabe nogle gode rammer. Men grundlæggende tænker jeg at hvis kærligheden og ønsket om en familie er tilstede skal man nok få det til at fungere uanset hvad.

Jeg har naturligvis tænkt over hvordan min situation ser ud når specialet er afleveret og jeg skal ud at finde et rigtigt arbejde. Arbejdsgivere vil naturligvis vide, at jeg har et barn og at der er nogle hensyn at måtte tage. Omvendt har jeg også hørt flere sige, at der kan være fordele for dem i og med, at der så er en mindre barsel for dem at betale. Tiden må vise hvad det gør for mig.

Der er så mange fordele ved at være studerende og være mor. Jeg er ovenud lykkelig for hvordan vores prioriteringer gør at vores lille familie hænger så fint sammen. Jeg elsker at kunne være så meget sammen med Lille K og det er netop fordi jeg er studerende at det kan lade sig gøre.

 

/Line

 

1 thought on “Om prioriteringer i forhold til studieliv og familieliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *