Nyt spisebord

bord1

Jeg er typen, der elsker at finde unikke fund på loppemarkeder, i antikbutikker og genbrugsbutikker ( – et indlæg om dette en anden dag). Det samme er Jesper, så da vi tilbage i 2010 flyttede sammen, var vores hjem pludselig fyldt med en masse skønne, men også gamle og lidt tunge sager.

Da vi flyttede i hus, var vi derfor enige om, at det krævede lidt forandring. Vi skulle ud og finde noget nyt, lyst og moderne, der kunne supplere vores genbrugsfund. Jeg synes selv, at gamle og enestående genbrugsfund først rigtigt kommer til sin ret, hvis de blandes med noget nyt.

Et af vores nye køb blev vores spisebord, som jeg bare stadigvæk er så glad og forelsket i. Jeg synes lige, at jeg vil dele tippet med alle jer, da det er en rigtig god måde at få sit helt eget og specielt fremstillet spisebord til en god pris.

bord2

Vores bord er blevet, ligesom vi kan lide det og i de mål der passer vores stue. Derudover er det langt billigere, end hvis vi skulle ud og købe et bord lignende i en boligbutik. Bordet er også super praktisk, da næsten alt kan komme af laminatbordpladen, og er derfor god til børnefamilien. Bordet har i alt kostet os 4736 kroner og består af:

 • En hvid 20 mm. laminatbordplade med sorte kanter i målene: 1,90×0,85. Vi bestilte vores ved køkkenfirmaet Aubo i Helsingør og fik et tilbud på 3500 kr.
 • De klassiske HAY stålben i sort. De koster 1099 kr. Og du kan finde dem:  her.
 • 2 firkantede stålrør, 1,60 m. lang. Købt hos et tilfældigt smedefirma til 120 kr.
 • 4 møtrikker, 10 mm. købt i silvan til 16,96

Under bordpladen danner bukkebenene og de to stålrør en firkantet ramme, som støtter bordpladen. Det er nødvendigt for, at bordpladen ikke skal bøje. Det kræver lidt hjælp fra en smed eller en med svejseerfaring, men kan hurtigt laves. Da Jesper er uddannet smed, kunne han ordne det hjemme.  Røret skal lukkes med en plade med et hul i midten. Hullet bruges til den møtrik, der skal forbinde bukkebenene med rørene. Det færdige resultat skal se sådan ud:

bord3

Overspringshandlinger er der nok af. Jeg må hellere komme i gang med at skrive! Jeg er i gang med bachelorprojekt, men kan heldigvis snart se mål. Den skal afleveres på mandag og jeg GLÆDER MIG.

Endnu engang vil jeg også lige sige KÆMPE TAK til alle jer, der har stemt på os i danski’s bloggerkonkurrence. Vi skifter mellem at ligge på 1. Og 2. Pladsen, og jeg er bare vildt beæret over, at vi er kommet så langt, som vi er. Jeg krydser fingre og holder vejret til på fredag kl. 12, hvor vinderen bliver offentliggjort.

Rigtig god onsdag til jer alle 🙂

/Josefine

2 thoughts on “Nyt spisebord

  1. Hej Anne.
   Tusinde tak for de søde ord 🙂 Jeg må også indrømme at jeg selv er meget tilfreds med resultatet. Og så er det jo en billig løsning på et nyt spisebord, der ellers hurtigt kan gå hen og blive en dyr bekostning. God aften 🙂
   Kh. Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *