November

have

æbler

 

Vi er er kommet godt ind i november måned som rigtig bærer præg af efterår på den gode måde. Billederne ovenfor er fra en dejlig eftermiddag i den skønneste have.

Hverdagen suser derud af i øjeblikket og selvom vi har travlt med hver vores, finder vi stadig tiden til at lave små hyggelige ting der bryder hverdagen. Vi havde den dejligste efterårsferie samlet som familie og vi søstre deltog i øvrigt i et ret fantastisk arrangement på Kurhotel Skodsborg med Thomas Rohde.

Josefine er ved at finde ind i en god rytme med det nye job og Line har samlet lidt tips til en god specialeproces og vi glæder os derfor begge to til at gå november i møde med en kalender, hvor der er plads til små hverdagsbrud. Vi har nogle hyggelige oplevelser i kalenderen og så glæder vi os til at starte op på alle juleforberedelserne sidst på måneden. Hvis man vil bage sine egne hjemmelavede honningkager skal man dog allerede nu lave en honningkage fordej, som består af lige dele honning og lige dele hvedemel. Opskriften på fordej findes her under honningkagesnitter.

 

November måned skal blandt andet fyldes med:

 

Bøger: Vi er begge to ret vilde med forfatteren Jojo Moyes og har planer om at læse Efter dig, som udkom i oktober måned. Vi har siddet med tårerne trillende ned af kinderne med de andre bøger og siderne har nærmest vendt sig selv og derfor er forventningerne også høje til bogen, Efter dig.

 

Oplevelser: Nogen har måske fuldt ildsjælen Anja Lovens arbejde i Afrika med sit projekt DinNødhjælp, der forsøger at hjælpe Afrikas ’heksebørn’. Hun holder selv foredrag i København den 30. november, hvor hun fortæller om sit arbejde.

 

Film: Vi glæder os begge to meget til at se Ejersbo filmen som kommer her en gang i november og planlægger lidt at tage ind og se den sammen. Vi har slugt alle hans og især hans Afrika triologi gjorde stort indtryk.

 

Mad: November måned indebærer varme supper og lækre simreretter. Vi skal blandt andet lave denne lækre gullash og denne indiske linsesuppe.

 

I haven: Ingen af os har store haver, men derfor skal den lille have og altanen vinterklargøres. Der skal ryddes op og fjernes unødvendige krukker osv. Havemøblerne skal stilles ind eller have en omgang træolie for at overleve vinteren. En del af vinterklargøringen er at stille de fleste af krukkerne langs væggen, hvor der ikke kommer ret meget regn. Her står de også mere beskyttet for kulden. Hvis der skulle komme hård frost, kan jeg hurtigt dække dem til for ekstra beskyttelse. Desuden skal der sættes en lille lyskæde op som hygger på de mørke eftermiddage og aftener.

 

Projekter: Vi skal i gang med nisseforberedelser og lave pakkekalendere. Lille K fik en lille nissegave hver dag som man kan læse om her og her.

 

Rigtig god november måned.

 

/Josefine & Line

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *