November

november

INSPIRATIONSINDLÆG TIL NOVEMBER MÅNED

 

Efter en blid start på efteråret er bladene ved at ændre farver og falde af træerne. Vejret er mere blæsende og temperaturen lavere. Der bliver endda spået om sne i slutningen af denne uge.

 

November bliver en måned hvor vinterstøvlerne bliver fundet frem og vi klæder os i varme trøjer og tørklæder. Børnene har allerede fået deres uldundertøj på så de kan holde sig varme. Vi tænder stearinlys i mørkets skær, spiser varme supper og befinder os bare mere inden døre med små hyggelige efterårssysler. Og så begynder vi så småt at glæde os til december.

 

I denne måned går Josefine på barsel og vi glæder os begge to til at vi forhåbentlig får lidt mere tid sammen til små blogprojekter, en kop kaffe og dejlige snakke om stort og småt. Vi har i hvert fald planer om at fylde november med små hyggelig aftaler.

 

 

Inspiration til din November

 

Oplevelser

Toldkammeret i Helsingør byder på familiespisning en gang om måneden som vi har hørt skulle være enormt hyggeligt. Det er den 24. November kl. 17.30 hvis man har lyst til at nyde fællesskabet. Der serveres thaimad med soyastegte kyllingespyd, nuddelsalat og annanas carpacio, hvilket lyder helt vildt lækkert.

 

Film

CPH PIX der er Danmarks største spillefilmsfestival er netop indledt og man kan finde programmet lige her.

 

Bøger

Den 11. til den 13. November er der BogForum i Bella Center med masser af oplevelser for både børn og voksne. For børnene optræder flere Ramasjang figurer, der vil være højtlæsning og forskellige workshops. For det ældre publikum vil der igen i år være massevis af forfattere tilstede med kloge ord og selvfølgelig deres bøger.

 

Projekter

Det er allerede nu at man skal have gang i fordejen til honningkage hjerter, da den skal stå i en hel måned inden den anvendes. Vi har i år planer om at lave et honningkagehus der skal pyntes med både glasur og slik. Opskriften på fordej er nem da man blot skal bruge lige dele honning og hvedemel. Det hårde ligger i at få det æltet sammen. De forgangne år har vi brugt 250g honning og 250g hvedemel der er blevet æltet godt sammen, kommet i en lufttæt beholder og derefter er blevet sat i køleskabet i en måneds tid.

 

Mad

For os betyder efteråret flere varme retter både i form af supper, grød og simreretter. Jeg er sikker på at vi i november både når at spise indisk linsesuppe, kartoffel og porresuppe, blomkålssuppe og hønsekødssuppe. Det er måske også i denne måned at vi skal have risengrød så vi dagen efter kan spise klatkager og så glæder vi os til en lækker omgang gullash med rodfrugtemos.

 

Udendørs

Det er nu der skal ryddes op og klargøres til efterårsblæst og måske også frost. Ingen af os har store udendørsarealer, men der er alligevel små ting der skal gøres. Havemøbler skal ind med mindre de tåler det kommende vintervejr, visne gamle planter skal væk, sorter der ikke tåler frost skal ind at stå et mere lunt sted og der skal generelt sikres at der ikke står tommer potter osv. der blæser væk i kraftige vindstød. Græsset skal måske slås en sidste gang, blade skal fjernes og nu når mørket melder sin ankomst allerede før klokken 18 er det super hyggeligt med en lille lyskæde på enten altanen eller i haven.

 

/Josefine & Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *