Nemme madmuffins

IMG_8004

Da jeg kom hjem fra arbejde i eftermiddags, opdagede jeg, at vi havde glemt at tage mørbrad op til den gryderet vi skulle have nydt i aften. Derfor blev det i stedet til ‘alt-godt-fra-køleskabet aften’. Heldigvis har vi næsten altid æg – samt forskellige grøntsager og ost i køleskabet. Derfor blev der fremtryllet lækre nemme madmuffins, som blev serveret med ristet rugbrød og smør, samt lidt agurke- og gulerodsstave – En nem og børnevenlig hverdagsret, som kan laves på ingen tid.

Mine madmuffins bestod foruden æg af hytteost, soltørrede tomater, porre, cherrytomater, rosmarin og lidt revet ost, men kan variere i ét væk, alt afhængig af hvad man lige står og har i køleskabet. Kun fantasien sætter grænser.

Disse Madmuffins smager også rigtig godt kolde, og er derfor perfekte til fx. madpakken eller den lange biltur. Jeg planlægger og lave en portion mere, når vi på torsdag drager mod Skagen for at holde vinterferie. (Uh, hvor jeg glæder mig :-))

 

Opskrift på madmuffins (6 stk.)

  • 6 æg
  • 2 porrer
  • 6 cherrytomater
  • 6 store soltørrede tomater
  • 3 spsk. hytteost
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • salt og peber
  • lidt revet ost

 

Slå æggene ud i en skål og pisk dem godt med en gaffel. Snit soltørrede tomater og porrer, og kom dem i æggeblandingen sammen med hytteost og rør det hele sammen. Krydr med salt og peber og lidt frisk hakket rosmarin.

Smør en muffinform med lidt olie og kom æggeblandingen op i. Fyld dem ikke helt op, da de hæver meget op.

Kom tilsidst en cherrytomat i hver madmuffin, drys med lidt revet ost og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. (til de er gyldne og faste).

 

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *