Nachos med hjemmelavede guacamole og salsa

guacamole

Jeg drømmer mig mange gange til Mexico. Til varmen, til havskildpadder, lækre strande og smukke palmer, til afslapning, og ikke mindst til det mexicanske køkken. Jeg har en fantastisk inspirerende veninde der i dag bor i Playa del Carmen med hendes mand – og lever næsten det liv vi talte om, og planlagde, da vi for mange år siden var på højskole i Mexico. Man kan følge hende på instagram under navnet yogabytine, hvor hun poster billeder af den smukke natur, inspirerende yoga stillinger og lækre sunde retter.

 

Men det var egentlig slet ikke det, der var fokus for dette indlæg. Jeg ville dele en opskrift på en lækker, lidt tømmermandsagtig snack, nemlig sprøde nachos med smeltet ost og dertil hjemmelavet guacamole og salsa.

 

Vi kom nachos i et ildfast fad og dryssede med frisk revet cheddar og mozzarella.

 

Opskrift på guacamole

  • 2 modne avocadoer
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • salt & peber

Del avocadoerne i 2 og fjern stenen. Mos dem med en gaffel og bland dem med de øvrige ingredienser. Jeg kan godt lide at der er en smule struktur i min guacamole, men man kan også vælge at blende den til en avocado creme.

 

Opskrift på salsa

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 skiver jalapenos
  • 1 spsk. Gastrik eller anden mørk eddike
  • 5-10 friske koriander blade
  • salt & peber
  • et drys chili hvis den skal være mere stærk

Skær løg, hvidløg, jalepenos i små tern og hak koriander fint. Bland dernæst alle ingredienser sammen og lad den gerne stå en time eller to. Vi kunne dog ikke vente og selvom den ikke fik lov at trække smagte denne salsa skønt.

 

/Line

2 thoughts on “Nachos med hjemmelavede guacamole og salsa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *