Mirabelle marmelade

imageimage

Nede for enden af vejen hvor vi bor, havde flinke naboer forleden sat en stor kasse frem med skønne røde miabeller fra deres træ. Ved siden af lå der poser og et fint skilt hvorpå der stod: “Tag bare”.

Jeg bliver altid så glad, når jeg støder på folk, der gør noget godt for andre. Bare små ting. Som her, at give gratis mirabeller ud til alle der skulle have lyst. Jeg tog derfor en lille pose med hjem og gik i gang med at lave et par glas mirabelle marmelade. Nok til både os, og til at stille et lille glas foran de flinke naboers dør 🙂 Opskriften finder du nedenfor. En dejlig sød og syrlig marmelade, som smager skønt på et stykke franskbrød. Både Esther og Jesper var vilde med den.

Opskrift på mirabellemarmelade: (2 glas)

  • 600 g mirabeller
  • 500 g sukker
  • 1 stang god vanilje
  • 1 økologisk appelsin (skal og saft)

Skyl mirabellerne grundigt og kom mirabeller og sukker i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og stang i gryden sammen med skallen og saften fra 1 appelsin. Kog alle ingredienserne sammen i ca. 30-40 min. Til mirabellerne er helt udkogte og konsistensen virker god. Imens kan du skolde dine marmeladeglas og evt. Skylde dem i lidt atamon. Sigt til sidst marmeladen for sten, skræl, vaniljestang mm. Og kom dem på glas.

/Josefine

 

 

1 thought on “Mirabelle marmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *