Mexican grilled Corn

Mexican grilled corn er opskriften på de lækreste grillede majskolber med krydderier, dressing og parmasan – perfekte på fx grillbordet til Sankt Hans aften.

På fredag kan vi fejre Sankt Hans aften, og i år skal vi være herhjemme, bare os fire – og det glæder jeg mig faktisk rigtig meget til. Om eftermiddagen skal vi hygge i børnehaven, hvor forældre og søskende er inviteret med til bål, kage og fællessang – og senere skal vi hjem og tænde op i grillen. Vi skal helt sikkert også ned forbi havnen, hvor jeg tænker vi passende kan slutte aftenen af med is. – Og selvfølgelig kigge på bål, som der hvert år bliver tændt ude på vandet, på en flydende tømmerflåde, til tonerne af “Vi elsker vort land”, præcis som vi gjorde det for 3 år siden. Billedet nedenfor er herfra, og taget på vores første Sankt Hans her i Nordsjælland. Dengang lå Esther stadig i maven, og Wilma var end ikke tænkt på endnu. Nu kunne jeg ikke forestille mig at fejre en Sankt Hans uden dem begge.

 

 

På grillen skal der udover gode bøffer grilles lækre Mexican grilled Corn, som jeg deler opskriften på nedenfor. Mexican grilled corn er mexicansk streetfood, når det er bedst og smager simpelthen så lækkert. En god grillet majskolbe med en skøn og let syrlig dressing, en god håndfuld friskrevet parmasan og lidt chilipulver for at spice det hele lidt op. Prøv dem!

Tip. Hvis børnene også er vilde med majskolber, kan chilipulver blot skiftes ud med lidt stødt paprika. På den måde ligner de, de voksnes, men i en lidt mere børnevenlig udgave.

 

Mexican grilled Corn
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Ingredienser
  • 4 majskolber
  • 1 spsk mayonaise
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 lime
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 dl friskrevet parmasan
  • stødt chili
Fremgangsmåde
  1. Træk forsigtigt bladene af majskolberne, men lad dem sidde på enden af majskolben, så du kan bruge dem som 'håndtag' på grillen.
  2. Grill majskolberne direkte på grillen i 10-20 min.
  3. Rør imens mayonnaise, græsk yoghurt, lime saft og salt og peber sammen.
  4. Kom dressingen ovenpå dine færdig grillede majskolber, sammen med friskrevet parmasan og lidt chili på toppen.
  5. Server med ekstra limebåde.

 

 

 

– Hvad skal i mon lave til Sankt Hans? 🙂

 

/Josefine

1 thought on “Mexican grilled Corn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: