Marrokansk tagine med oksekød

Marrokansk tagine med oksekød

Marrokansk tagine

SKØN OG KRYDRET MARROKANSK TAGINE MED OKSEKØD – TILBEREDT I STEGESO.

Så fik vi endelig afprøvet Jespers fødselsdagsgave – nemlig den lækre stegeso fra Holm, som kom sammen med et abonnement på magasinet gastro.

I sidste uge, da mine forældre var på besøg, lavede vi denne lækre marrokanske tagine med oksekød og masser af marrokanske krydderier i vores nye stegeso. Ægte simremad, som passer helt perfekt til det efterårs- og vintervejr vi er gået i møde.

Mad i stegeso er rigtig simremad – og jeg startede da også allerede med at forberede og kokkerere tidligt om morgenen – for at maden resten af dagen kunne stå og passe sig selv i ovnen, og dufte i hele huset.

Vi har virkelig længe gerne ville prøve kræfter med det marrokanske køkken – faktisk siden vi var til et bryllup hos gode venner forrig sensommer, der serverede hjemmelavede marrokanske simreretter til hovedret. Desværre uden opskrift – hvorfor denne marrokanske tagine med oksekød blot er inspireret derfra, men endte med at blive virkelig fantastisk – fyldt med masser af skønne krydderier, det mørreste oksekød og søde kartofler og abrikoser.

Vi serverede den sammen med couscous, som var blandet med hakkede mandler, tørrede abrikoser og lidt friskhakket koriander.

 

Opskrift på marrokansk taggine med oksekød:

  • 1 kg oksebov skåret i tern
  • 2 store spsk ras el hanout
  • Salt og peber
  • 250 g kikærter
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg (eller et lille hvidløg)
  • 2-3 søde kartofler
  • 2-3 gulerødder
  • 1 dåse tomatpure
  • 8 dl god oksebouillon
  • 150 g økologiske abrikoser
  • En håndfuld frisk koriander (eller persille) til pynt.

 

Læg 250 g kikærter i blød natten over og kog dem i frisk vand og en tsk. salt i 20 min.

 

Skær oksekødet i store tern og krydder dem godt med ras el hanout, salt og peber, og lad gerne kødet marinere natten over eller som minimum et par timer.

 

Hvis du bruger en stegeso, er det vigtigt at du husker og ligge den i vand en time før brug.

 

Hak løg og hvidløg groft og sorter dem på en pande i lidt olie, inden du også kommer kødet på og bruner det godt på alle sider ved høj varme.

 

Skræl og skær søde kartofler og gulerødder i mindre stykker og skær abrikoserne i halve.
Kom herefter det hele nederst i din stegeso og kom kød og løg ovenpå. Tilføj krydderier, kikærter, tomatpure og bouillon og læg låg på og kom din stegeso ind i en kold ovn.

 

Tænd ovnen på 180 grader og lad din marrokanske tagine simre i 4 timer.

 

Server fx sammen med couscous, hakkede mandler og tørrede abrikoser
/Josefine.

3 thoughts on “Marrokansk tagine med oksekød

    1. Hej Sussi.
      Tusinde tak for din kommentar. Dejligt, at i syntes om den marrokanske tagine. Du har ganske ret i at retten er vældig krydret, og man kan sikkert sagtens halvere krydderierne, og stadig have masser af smag i retten, alt efter smag og behag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *