Majskolber med hjemmelavet kryddersmør

majskolber billede

 

Min praktiktid i kommunen er forbi, praktikrapporten er afleveret og jeg stornyder derfor allerede min sommerferie. Dette bliver den sidste meget lange sommerferie, da jeg nu kun mangler specialet og forhåbentlig får mig et job efterfølgende. Derfor sætter jeg også ekstra meget pris at der er tid til rolige morgener, gåture i skoven og besøge venner og bekendte man ikke har set længe på grund af en travl hverdag. Jeg får også læst en masse skønlitterære bøger, hvilket er så fantastisk. Jeg kan slet ikke slippe den bog jeg er i gang med lige nu.

I morgen er det Sankt Hans og vi er inviteret til at grille hos et par skønne venner og min søster og svoger. Først skal vi dog op i Lille K’s institution og brænde en heks af og fejre Sankt Hans med alle de andre børn. Vejret må derfor også godt være en smule bedre i morgen end i dag.

I weekenden lavede vi til alles store fornøjelse majskolber med to forskellige slags kryddersmør. Lille K elsker majskolber og jeg tænker derfor også at tage nogle med til grillen i morgen aften.

Hvis man griller sine majskolber skal man lade de yderste blade blive på for ikke at få sorte majs, men man kan ligeså fint grille dem som man kan koge dem.

Skal majskolberne koges, tages bladene af og koges i en gryde med rigeligt vand i ca. 7 min. så majsene stadig er sprøde og saftige.

 

 

Opskrift på kryddersmør

  • 1 pakke smør
  • ½ chili
  • 1 fed hvidløg
  • en håndfuld bredbladet persille

 

Tag smørret ud af køleskabet i god tid så det bliver helt blødt og del den i to. I den ene halvdel kommes finthakket chili i. I den anden halvdel kommes hvidløg og hakket persille i. Herefter rulles smørret ind i et stykke film og kommes i køleskabet inden det skal nydes sammen et par majskolber.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *