Maj

 

”Kom maj du søde milde..” Maj måned er startet godt. Lunt og solrigt. Vi ser virkelig frem til bedre vejr, mere lys og flere farver, her i den kommende måned. Bøgen er sprunget ud, græsset syner grønnere og man fornemmer himlens blå farve der ikke længere er dækket af hvide skyer. Foråret er for alvor kommet.

Maj bliver en måned hvor Lines familie skal ud i nye rutiner, da Mini A netop er ved at starte i vuggestue og Line skal ud at finde et job og bruge sin energi og kompetencer indenfor hendes uddannelse. Josefine fortsætter sin barsel, som nu i højere grad også kan nydes udenfor med en dejlig kop kaffe og en god bog.

Den sidste måneds tid har budt på påskeferie og sommerhushygge for os begge. Josefine og familien var på forlænget påskeferie i både Marbæk og i Skagen og Line plus familien var i Karrebæksminde, hvilket i har til gode at høre om. Det var også en måned med mellemørebetændelser, meget lidt søvn, masser af kaffe, en helt ny kostplan, et par opskrifter og ellers bare tid med familien samt en masse kys og kram. Vi har stadig lidt svært ved at nå alt det vi gerne vil, men her kan i finde lidt inspiration til denne måned.

 

 

Oplevelser: I morgen torsdag åbner Værftets Madmarked i en af de gamle værftshaller bag Kulturværftet her i Helsingør. Vi glæder os helt vildt til at opleve stemningen og ikke mindst maden og er bare oprigtigt spændte på det hele. Sådan et skønt initiativ her i byen.

 

Film: Vejret er nu så godt at man også kan tage i Drive-in Bio og se eksempelvis Pirates of the Caribbean: Salazars hævn. Simpelthen bare fylde bilen med varme tæpper og lækre snacks og nyde en hyggelig aften under stjernerne.

 

Udeliv: I denne uge har Line og familien lånt en ladcykel fra cykelteket.dk, hvor de i weekenden cyklede i skoven med madpakker, kaffe og fiskenet. Her kan man gratis låne en cykel i en uge og nemmere tage på små udflugter ud i det grønne.

 

Mad: Her i maj skal vi også fejre St. Bededag, hvor vi skal spise lune og luftige hveder. I kan finde opskriften på varme hveder her. Vi elsker de her små hyggelige traditioner! I denne måned skal vi også lave en masse dejligt mad med friske asparges og rabarber.

 

Projekter: Lines altan er finpudset og Josefines græsplæne er blevet slået for første gang i år. Forspiringen er ved at være klar til at blive plantet ud og i år har vi både sået spinat, tomater, vårsalat, peberfrugt og en masse dejlige krydderurter. Det bliver skønt at se de små spire vokse sige større i løbet af maj og imens glæde sig over alt det dejlige grønne vi kan høste henover sommeren.

 

Kan i have en skøn maj måned.

Josefine & Line

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *