Maj måned

 

billeder1

Så blev det endelig maj måned, solen skinner fra en skyfri himmel og sidste uges slud-, regn og snebyger har endelig sluppet sit tag. Den kommende uge lover både masser af sol og helt op til 18-19 grader – foråret (og lovningen om sommer) er vist endelig på vej!

I dag er det 1. Maj – og I den forbindelse findes en masse hyggelige søndags arrangementer rundt omkring i landet, både i forbindelse med arbejdernes kampdag og Skovens dag. Udover Fælledparken i Kbh., kan man eksempelvis også holde 1. maj i Hillerød og møde både taler samt trylleri og gøgl for børnene. Her er også hoppeborg, og selvfølgelig er det muligt at købe både røde pølser og øl og vand. Man kan også tage på Skovtur i fx Nyrup Hegn, hvor Nyruphus – familie og naturoplevelser byder på en masse forskelige aktiviteter for børn og voksne.

I maj er der hjemme hos Line dømt babybobel og barsel, efter Lille A’s ankomst. Der skal være tid til at nyde firkløveren, trille ture med barnevognen samt en masse hyggelige barselsbesøg.

Hos Josefine og familien står den bl.a. på pinsefrokost samt det årlige familitræf i Djursland på fine Røndegård, der er omgivet af smukke landskaber.  Josefine har også planer om at gå på opdagelse på forårets og sommerens mange loppemarkeder.

Nedenfor finder du lidt af alt det, vi vil fylde vores maj måned med.

 

Bøger: Jane Faeber, som blogger på madbanditten og bl.a. er kendt for sine opskrifter og kogebøger indenfor LCHF, har udgivet bogen Madglad – lær dit barn at elske rigtig mad. Bogen indeholde både inspiration og tips til at skabe gode madvaner og madglade børn – samt 80 nemme og hverdagsvenlige familieopskrifter.

 

Oplevelser: Er du til loppemarkeder er sæsonen endelig skudt rigtig i gang. Gentofte loppemarked, åbnede op for nogle uger siden og kan besøges alle søndag ml. 8-14 over hele sommeren. Her er der altid gode fund til både børn og voksne. Ritas blå lopper, holder loppemarked på sønderboulevard d. 8. Maj ml. 12-17 og kan bestemt også anbefales.

 

Film: Maj måned byder bl.a. på en venindetur i biografen med filmen Mothers day med bl.a. Julia Robert og Jennifer Aniston og af samme instruktør som Pretty Woman og Valentines day. Sidst i maj udkommer filmatiseringen af En mand der hedder Ove, som også kunne være et godt bud på en tur i biografen.

 

Mad: I maj måned er det sæson for en masse gode fisk og skaldyr bl.a. hornfisk, pighvar og fjordrejer. I Helsingør – på pynten nede ved Kronborg, kan man i netop disse dage hive masser af Hornfisk ind, hvis man er til den slags. (Jesper kom i dag hjem med en hel sæk fuld!) Også Asparges og nye kartofler og gulerødder er i sæson i maj. Herudover skal der helt sikkert igen i år laves hjemmelavet rabarbersaft med de første rabarber fra haven, mmh 🙂

 

I haven: Græsplænen står efterhånden højt og skal slås for første gang i år. Vi har også forfærdelig mange mælkebøtter i plænen, som skal hives op med roden. Herudover har vi planer om at sandkassen skal fyldes op med lidt nyt sand og de første krydderurter skal plantes ud i krukker i haven. Vi har også købt en masse blomsterfrø som skal plantes i både bede og krukker.

 

 

Håber i alle får en rigtig god maj måned 🙂

 

 

/Line og Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *