Madplan uge 15

billede

Både Josefine og jeg laver madplaner en gang om ugen og søger ofte inspiration på andre blogs eller i madmagasiner. Her kan man få gode ideer til nye madretter der må afprøves eller somme tider bare blive husket på retter det er længe siden man har fået. I en travl hverdag med børn har vi fokus på enkle børnevenlige retter. I hverdagene må det godt være lidt nemt så vi ikke skal tilbringe en hel eftermiddag i køkkenet. Vi prioritere at spise sammen og få en hyggestund ud af måltidet, hvor vi kan sidde og snakke om det vi har oplevet i løbet af dagen. Derfor spiser vi allerede ved en 17-tiden fordi vores små børn er sultne. Og med en sengetid der siger kl. 19 dur det ikke at spise alt for sent.

Med en madplan synes vi det bliver mere overskueligt at få lavet forskellige retter og ikke altid ende ud i spaghetti bolognese, selvom vi også synes det er en dejlig ret. Men med en madplan får man ligesom overblikket over om der kun bliver spist pasta en hel uge eller om der også er retter med kartoffel, ris, salat og så videre.

Vi er alle forskellige, men for os virker det rigtigt godt at planlægge maden en uge frem. Vi handler oftest stort ind gennem Nemlig.com da vi sparer en masse tid og undgår lange køer i supermarkedet. Udover at undgå kø sparer vi penge fordi vi undgår de små impulskøb og køber kun det ind som står på listen. Somme tider må vi dog også en enkelt gang i Netto eller i andre specialbutikker efter varer vi ikke har kunne finde ved Nemlig.com.

Vi laver som regel madplanen i weekenden og handler i samme forbindelse ind. Nedenstående er der lidt inspiration til hvad den kommende uges madretter skal bestå af.

 

Madplan:

 

Mandag: Fish and chips

 

Tirsdag: Lammespyd med pastasalat

 

Onsdag: Risotto med en masse grønne ærter og rigelige mængder parmesan ost.

 

Torsdag: Kyllingelår med bulgur salat

 

Fredag: Stenbiderrogn på blinis

 

Lørdag: Gullash

 

Søndag: Lasagne

 

/Josefine & Line

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *