Linsesuppe

 

En skøn fødselsdagsweekend er vel overstået. Vi har haft gæster non-stop fra fredag til tirsdag og nyder nu et par stille dage uden for meget på programmet. Selvom det har været skønt glæder jeg mig over at vi ikke har særligt mange planer på programmet for resten af ugen. Vi har haft søde kusine Esther overnattende et par dage fordi hun jo er blevet storesøster – og jeg er blevet moster igen. Og om et par timer kører vi på barselsbesøg. Ihh jeg glæder mig til at møde lille Wilma.

Efter en del arrangementer med jul, nytår og en 4-års fødselsdag som har taget på kræfterne med dets planlægning, forventninger, indkøb og oprydning er det skønt at vende tilbage til hverdagen. Jeg har netop lige været i mødregruppe, hvilket var enormt hyggeligt. I går havde jeg besøg af min søde veninde og hendes datter til frokost og jeg var ude at løbe en tur for første gang i meget lang tid. Det var vildt hårdt, men også vildt dejligt.

 

I lørdags da vi fejrede Lille K for familien serverede jeg denne skønne linsesuppe til aftensmad. Hele eftermiddagen havde vi fyldt os med boller og kage og derfor skule det være en lidt let aftensmad. Linsesuppe er nemt at lave, den mætter godt på grund af linserne og så kunne jeg forberede den inden så den blot skulle varmes op om aftenen. Vi serverede suppen med sprød bacon, men vil man holde den helt vegetariske kan man nemt og hurtigt riste lidt græskarkerner som drys.

Suppen var er hit hos både børn og voksne. Den er fyldt med masser af smag og er lidt sød i det på grund af de mange gulerødder. Linsesuppen er cremet og er fluks kommet på listen over favoritsupper.

Linsesuppe
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 gulerødder
  • 2 kartofler
  • 1 porre
  • ¼ knodselleri
  • 1 dl røde linser
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl æblejuice
  • frisk timian
  • salt & peber
Fremgangsmåde
  1. Løg og hvidløg sauteres på en pande i lidt olie. Imens snittes alle grøntsager og kommes i gryden.
  2. Efter et par minutter kommes linser og grøntsagsbouillon ved og det hele koger i ca. 35 minutter.
  3. Herefter blendes det hele med en stavblender og smages til med æblejuice, timian, salt og peber.
  4. Linsesuppen er nu klar til servering med evt. lidt sprødt bacon, ristede græskarkerner eller et hjemmebagt brød.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: