Lammekølle med rosmarin og hvidløg

Den perfekte lammekølle krydret med rosmarin og hvidløg.

Påsken er over os og det betyder at der skal lammekølle på menuen. Ingen påske uden lammekølle!

Vi holder alle fire påskeferie , hvor vi har tid i kalenderen til at være sammen med gode venner og familie. Til sjove og hyggelige arrangementer der bare venter forude. Det bliver en påske fyldt med chokoladeæg, påskemiddage, æggetrilning, legeaftaler og bare tid med hinanden – ganske enkelt en helt perfekt påskeferie, hvis man spørger mig.

I går inviterede vi børnenes oldeforældre på påskemiddag som bestod af en klassisk påskemenu. Vi holder utroligt meget af at forkæle dem med lidt lækkert mad og børnene elsker dem over alt på jorden.

Vi har – ligesom mange andre familier – vores faste påsketraditioner, påskefrokost, trille-æg og gerne en dejlig påskemiddag med lammekølle. Det sidste kunne vi sætte hak ud fra i går – resten må vente til påskelørdag, hvor programmet er det samme som de foregående år.

Min opskrift på lammekølle er meget traditionel – det er sådan jeg forbinder det med påske. Jeg håber i har lyst til at prøve opskriften en af påskedagene. Opskriften er super nem og lammekødet lækkert mørt – det passer ganske simpelt godt her til påsken.


Lammekølle med rosmarin og hvidløg
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Ingredienser
  • 1,5 kg lammekølle
  • 4 fed hvidløg
  • frisk rosmarin
  • 1 spsk. salt
Fremgangsmåde
  1. Start med at skære hvidløg i tynde skiver.
  2. Skær små ridser i lammekøllen og prop de tynde skiver hvidløg ned i lammekødet. Det giver en rigtig god smag til helle lammekøllen.
  3. Knid kødet med salt og rosmarin og lad den trække i køleskabet i minimum 2 timer, gerne længere.
  4. Opvarm ovnen til 150 grader og steg den i ovnen i ca. 2 timer til den har en stegetemperatur på omkring 62 grader.
  5. Tag lammekøllen ud og lad den hvile lidt inden den skæres i tynde skiver.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: