Lækre luftige boller

boller

 

OPSKRIFT PÅ LÆKRE LYSE OG LUFTIGE BOLLER MED FULDKORN OG ØLANDSHVEDE.

Her den anden dag læste jeg et sted, at det var store bagedag, hvilket passede helt perfekt til dagens begivenhed, da Esther og jeg gik i køkkenet for at bage en stor portion boller.

Når vi bager boller kan Esther være med hele vejen. Hun har puttet alle ingredienserne i og hjulpet med at ælte og trille. Bollerne blev virkelig lækre og luftige. Sådan nogle rigtig gode boller til eftermiddagskaffen med smør, eller som morgenbolle med ost eller marmelade. Man kunne kalde dem en lidt grovere udgave af fødselsdagsbollen.

 
Opskrift på boller (20-25 stk):

  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl grov ølandshvede
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 100 g smør
  • 4 dl mælk
  • 40 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker

 

Smulrer gæren i en skål. Smelt smøren i en gryde. Tilsæt mælken til smøren og kom den lune mælke-smør i din skål og rør gæren ud heri.

 

Tilsæt salt, sukker, ølandshvede, fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelen og rør det hele godt sammen. Tilsæt resten af hvedemelen lidt af gangen, indtil dejen hænger sammen uden at klistre.

 

Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning i ca. 1 time et lunt sted.

 

Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med lidt mælk og lad bollerne efterhæve i 30-40 min.

 

Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 14-15 min. Til de er let gyldne og færdigbagte.

 

 
/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *