Lækre klassiske pandekager

IMG_8060

IMG_8056

Juhu, jeg har vinterferie! Og i år skal den nydes i Skagen med min dejlige kæreste og skønne lille pige med masser af hygge, leg, gåture, god mad, vin, kaffe, kys og kram. – Og hvad er bedre end at starte netop sådan en ferie med lækre klassiske pandekager til aftensmad!

Nedenfor deler jeg opskriften på en lækker klassisk pandekagedej. Opskriften er nem at huske, da der skal 6 i af alt (udover lige vaniljestang og salt). Herudover er den på dl mål, så den er nem at lave på fx ferien, hvor du ikke lige har en køkkenvægt med dig.

Jeg laver altid mine pandekager med lidt øl i dejen, for at gøre dem dejlig sprøde, og herudover tilføjer jeg altid vanilje, som jeg synes gør noget ekstra godt for smagen.

Disse pandekager blev serveret med vaniljeis, smeltet varm chokoladesovs og friske jordbær. Mums!

 

Opskrift på klassiske pandekager (ca. 25 stk.) :

  • 6 æg
  • 6 dl hvedemel
  • 6 dl sødmælk
  • 6 spsk rørsukker
  • 6 spsk øl (jeg brugte brown ale)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vaniljestang
  • smør til stemning

 

Slå æggene ud i en skål og pisk godt med et piskeris. Tilsæt 6 spsk. øl og kom herefter melen i lidt af gangen. Pisk godt til du har en tyk dej uden klumper. (Det kan sagtens gøres i hånden – også uden det klumper, når bare du gør det i den rigtige rækkefølge).

 

Skrab vaniljekornene ud med en kniv og bland dem med sukkeret og kom det hele i dejen. Pisk til sidst mælken i dejen og stil den på køl i ca. 1/2 time, så dejen kan hvile.

 

Steg pandekagerne på en pande med lidt smør til de er gyldne og sprøde!

 

 

/Josefine

4 thoughts on “Lækre klassiske pandekager

    1. Hej a højsted.
      Tak for din kommentar! Det er rettet med det samme – for selvfølgelig skal der æg i. Hele 6 stk. Tak fordi du gjorde os opmærksom på det, det var simplethen en fejl 🙂
      God fredag aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *