Kyllingesuppe med grønt og nudler

IMG_8584

IMG_8573

Denne utrolig velsmagende kyllingesuppe er et produkt af resterne fra gårsdagens middagsmad – nemlig citronkylling, som var lavet i ovnen sammen med masser af lækre rodfrugter. Jeg gemte skrog samt noget af det gode kyllingekød – og i dag blev det tryllet om til denne skønne kyllingesuppe med grønt og nudler, som var et stort hit blandt både store og små! Der er ikke noget bedre, end når rester kan forvandles til noget virkelig velsmagende og lækkert. Så kan det pludselig godt betale sig, at købe en god økologisk kylling, når man får flere velsmagende måltider ud af det. Opskriften på kyllingesuppen finder du nedenfor.

 

Opskrift på kyllingesuppe:

Til Fond

  • Skroget fra en god kylling
  • 2 liter vand
  • 1 porer
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 10 peberkorn

Til suppen:

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 porrer
  • 3 cm skrællet og revet ingefær
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk karry
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • ca. 250 g. Kyllingekød plukket i mindre stykker.
  • 50-100 g. glasnudler
  • Saften fra 1 lime
  • Salt og peber
  • (Evt. Lidt friskhakket chili)

 

Kom kyllingeskroget i en gryde med grøntsager og 2 liter vand og lad det hele koge. Afskum og lad fonden simre videre i en times tid. Si tilsidst din fond, så den er klar il brug i kyllingesuppen.

Først skal alle grøntsagerne gøres klar. (Rens og hak porrer i fine skiver. Aspargesene skæres i mindre stykker, ingefær skrælles og rives og hvidløget hakkes fint.)

Varm lidt olivenolie op i en pande og sauter hvidløg, ingefær og porrer i gryden (+ evt. Frisk chili).

Tilføj karry og svits i et par min, inden du kommer din kyllingefond og hønsebouillon i gryden. Lad herefter suppen simre i 15 min.

Tilføj nudler og asparges og lad suppen koge yderligere 3 min.

Smag tilsidst suppen til med limesaft, salt og peber.

 

IMG_8594

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *