Koldhævede skagenslapper

IMG_9045

KUNNE DER VÆRE NOGET MERE RIGTIGT END SKAGENSLAPPER I SKAGEN?

Skagenslapper er ofte lidt grove rundstykker eller morgenstykker med solsikkekerner i bunden og birkes på toppen. Jeg forsøgte mig med disse koldhævede Skagenslapper til morgenbordet i går, og de blev virkelig lækre. Opskriften er nem, og med den er det hurtigt at bikse frisk morgenbrød sammen om morgenen, da dejen er koldhævet og derfor lavet i forvejen. Da opskriften er blevet til, her på ferien, er målene lidt anderledes end normalt. Fx bruger jeg spsk i stedet for gram. Men ikke desto mindre er den nem og følge og bollerne bliver virkelig lækre. Opskriften finder du nedenfor.

 
Opskrift på koldhævede Skagenslapper:

 

  • 3 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 6 spsk fuldkornshvedemel
  • 3 spsk olie
  • Hvedemel til det passer

 

 

Aftenen før

Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt salt og sukker. Kom olie i blandingen og rør fuldkornshvedemel i.

Herefter skal du blot tilføje hvedemel lidt af gangen til det passer. Dejen skal slippe let, men stadig være klæbrig og våd.

Hvis du har en røremaskine eller en håndmixer har dejen godt af at blive æltet igennem i 5-10 min. Ellers kan man også sagtens bruge hænderne.

Når dejen er færdig dækkes skålen til med film, og prik et par huller hvorefter den stilles i køleskabet til dagen efter.

 

Om morgenen

Tænd ovnen på 200 grader

Form den lidt klæbrige dej med hjælp fra en ske.
Drys et tykt lag solsikkekerner ud på bordet og dyp/pres bollernes bund ned i solsikkekernerne, hvorefter de ligges på en bageplade med bagepapir.
Når alle bollernes bund er dækket med et lag solsikkekerner pensles de med vand og drysses med blå birkes.

Bag Skagenslappernes i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.

 

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *