Koldhævede morgenboller med chiafrø

morgenboller med chiafrø

morgenboller

Morgenboller fyldt med smag og sunde kostfibre.

 

Jeg har bagt disse morgenboller med chiafrø et par gange nu og udviklet lidt på opskriften så de nu både har en sprød skorpe og samtidig er saftige indeni. Vi har i efterhånden mange år lavet en koldhævede dej til weekenden og det har altid været lidt på gefühl fra gang til gang, hvad de har indeholdt. Vores morgenboller indeholder altid havregryn og hvedemel, men suppleres gerne med andre slags grovere mel, müesli, nødder og kerner.

 

Morgenboller med chiafrø indeholder en masse kostfibre og mætter godt så man kommer godt fra start fra morgenstunden. Selvom vi kalder dem morgenboller passer de også perfekt som en eftermiddagsbolle eller som sandwich i madpakken.

 

Om morgenen når bollerne bages i ovnen er der tid til leg og hygge med iPad, bøger, LEGO eller noget helt andet. I dag stod vi først op kl. 7 (her i familien er det sent) og lige nu ligger Mini A og sover trygt i sin babynest imens Lille K leger læge med sin yndlingsbamse på værelset. Så til trods for at vejret er skiftet er det små lykkestunder som disse, som jeg virkelig elsker. Et øjeblik hvor, hvor der er ro og tid til at lave en god kop kaffe, læse avis eller lige at få rettet dette blogindlæg til.

 

Vi er så småt ved at falde til som en familie på fire og pinsen her skal stornydes inden Store K igen starter på arbejde på tirsdag og det for alvor bliver hverdag.

 

Håber i alle får nogle dejlige pinsedage!

 

 

Opskrift på morgenboller med chiafrø:

  • 5 dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 1 tesk. salt
  • 1 tesk. honning
  • ½ dl chiafrø
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl grahamsmel
  • 5 ½ dl hvedemel

 

Kom vand i en skål og tilsæt gæren. Herefter tilsættes salt og honning, hvorefter chiafrø, havregryn og grahamsmel røres i dejen. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen. Jeg blander blot ingredienserne med en almindelig spiseske og hverken ælter dejen eller bruger lang tid på den. Herefter stilles den i køleskabet natten over tildækket med et viskestykke.

Næste morgen varmes ovnen op til 200 grader. Når ovnen er varm formes bollerne ved hjælp af en ske dyppet i koldt vand og sættes på en bageplade med bagepapir. Bages i ca. 20 minutter til de er lettere gyldne.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *