Koldhævede juleboller

OPSKRIFT PÅ SØDE OG LUNE JULBOLLER LÆNGERE NEDE I INDLÆGGET.

Tiden løber fra mig i disse dage. Jeg vælger dog ikke at stresse over det og i morgen drager vi på juleferie, alle fire. Jeg har planer om at hive stikket et par dage henover julen og lade roen og hyggen komme væltende indover mig.

Som i måske har bemærket sker der ting og sager på bloggen. Vi har nemlig fået et helt nyt design. Lige nu roder her lidt og især Josefine kæmper, de fleste af hendes vågne timer, med at få bloggen til at se ud som vi gerne vil have det. I må derfor bære lidt over med at der måske er lidt stille på jeres side af skærmen, det er der bestemt ikke bagved.

Egentlig ville jeg dele opskriften på disse lækre koldhævede juleboller. Josefine og jeg spiste dem imens vi legede med bloggens design og tog beslutningen om at prøve et nyt.

Koldhævede juleboller passer perfekt til morgenbordet en af de kommende juledage. De er nemme at lave og frembringer en herlig duft af jul. En god blanding af bagværk kanel, appelsin og marcipan beskriver nok bedst disse krydrede juleboller som vi bestemt skal prøve igen.

 

Koldhævede juleboller
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 12 stk.
Ingredienser
  • 100g smør
  • 2 ½ dl mælk
  • 2 spsk, lunkent vand
  • 20 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 dl revet marcipan
  • 1 tesk. kanel
  • 1 tesk. kardemomme
  • 2 spsk. rosiner
  • 2 spsk. syltet appelsinskal
  • ca. 400g hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Start med at smelte smøret i en gryde og kom mælken op i gryden.
  2. I en skål røres gær og vand sammen. Tilsæt herefter smør, mælk, sukker, marcipan, kanel, kardemomme, rosiner og syltet appelsinskal.
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig og ensartet. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve natten over.
  4. Om morgenen tages dejen ud af køleskabet og så har den godt af lige at temperere en halv times tid inden du former bollerne.
  5. Bollerne formes og efterhæver i ca. 30 minutter inden pensles med mælk eller æg. De bages ved 200 grader i ca. 12 minutter afhængig af størrelsen.

 

 

/Line

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: