• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Ruth&Ruth

  • Børn & baby
    • baby
    • tumling
    • mode
    • graviditet
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Drikkevarer
    • Kager & Søde sager
    • Brunch
    • Bagværk
    • Baby & Børn
    • Madplaner
  • Rejser & Oplevelser
    • Danmark
    • Edinburgh
    • Mexico
  • Livstil
    • familieliv
    • Inspiration
    • diy
  • Om

Klassisk kødsovs

marts 24, 2016 by ruthogruth 1 Comment

kødsovs

 

I går fik vi en god klassisk kødsovs med spaghetti og friskrevet parmesan. Efter den første mundfuld udbrød Lille K: ”Mmmh det er en rigtig god kødsovs du har lavet mor”. Og når maden bliver så godt modtaget er det ekstra dejligt at have brugt tid i køkkenet på at lave en god kødsovs.

 

De fleste aftner laver vi en skål med grøntsags stænger og vi har ingen problemer med at få diverse grønt i Lille K, men er der eksempelvis gulerødder i maden vil han ikke rigtigt spise det. Derfor har jeg med vilje revet grøntsagerne i denne kødsovs så de gik mere i et med kødet og sovsen – og den gik rent ind. Bare et lille tip til, hvordan man komme en masse gode sunde grøntsager i sine børn.

 

Opskriften på kødsovs kan selvfølgelig varieres i det uendelige og fyldes med friske krydderurter når de om ikke så længe kommer i sæson. Har jeg lidt bacon i køleskabet tilføjer jeg også gerne dette for en lækker røget smag.

 

Opskrift på kødsovs (ca. 4 pers.):

  • 500g hakket oksekød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 1-2 revet gulerødder
  • 1 revet courgette
  • 2 tesk. tomatpure
  • 1 dåse hk. tomater
  • 1 dl vand
  • 1 tesk. oregano
  • 1 tesk. timian
  • salt & peber

Snit løget og kom det i en gryde med olivenolie og steg under omrøring til løgene er bløde og klare. Tilsæt kødet og brun det. Når kødet er brunet af kommes revet gulerødder, courgette, hvidløg i gryden og steges i et par minutter sammen med kødet. Herefter røres tomatpure i kød og grønsagsblandingen, hvorefter de hakkede tomater og vand tilsættes. Til sidst kommes oregano og timian i gryden og det hele koger under låg i ca. 45 minutter. Smag til med salt og peber.

Server kødsovsen med spaghetti eller pasta og friskrevet parmesan.

 

/Line

Filed Under: Aftensmad, Børnefavoritter, Hverdagsretter, Klassiske retter, Opskrifter, post Tagged With: bolognese, god til fryseren, gryderet, hverdagsmad, Kødsovs

Previous Post: « Bondegårdsbesøg på Mangholm
Next Post: Rocky Road »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Børnefødselsdag og opskrift på Ninjago lagkage - RuthogRuth siger:
    februar 1, 2017 kl. 9:21 am

    […] Spaghetti med Kødsovs. […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

søg

Ruthogruth er en familieblog med fokus på livet som børnefamilie. Vi deler ud af vores madopskrifter, inspiration til mødre og børn samt en hel del familiehygge og hverdagseventyr. Bag skærmen sidder Josefine Ruth og Line Ruth. Følg med på instagram @ruthogruth Følg med på facebook Ruthogruth
  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

Footer

Ruthogruth er en familieblog med fokus på livet som børnefamilie. Vi deler ud af vores madopskrifter, inspiration til mødre og børn samt en hel del familiehygge og hverdagseventyr.

Bag skærmen sidder Josefine Ruth og Line Ruth.

Følg med på instagram @ruthogruth

Følg med på facebook Ruthogruth Read More…

mytaste.dk

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress