Klassisk kødsovs

kødsovs

 

I går fik vi en god klassisk kødsovs med spaghetti og friskrevet parmesan. Efter den første mundfuld udbrød Lille K: ”Mmmh det er en rigtig god kødsovs du har lavet mor”. Og når maden bliver så godt modtaget er det ekstra dejligt at have brugt tid i køkkenet på at lave en god kødsovs.

 

De fleste aftner laver vi en skål med grøntsags stænger og vi har ingen problemer med at få diverse grønt i Lille K, men er der eksempelvis gulerødder i maden vil han ikke rigtigt spise det. Derfor har jeg med vilje revet grøntsagerne i denne kødsovs så de gik mere i et med kødet og sovsen – og den gik rent ind. Bare et lille tip til, hvordan man komme en masse gode sunde grøntsager i sine børn.

 

Opskriften på kødsovs kan selvfølgelig varieres i det uendelige og fyldes med friske krydderurter når de om ikke så længe kommer i sæson. Har jeg lidt bacon i køleskabet tilføjer jeg også gerne dette for en lækker røget smag.

 

Opskrift på kødsovs (ca. 4 pers.):

  • 500g hakket oksekød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 1-2 revet gulerødder
  • 1 revet courgette
  • 2 tesk. tomatpure
  • 1 dåse hk. tomater
  • 1 dl vand
  • 1 tesk. oregano
  • 1 tesk. timian
  • salt & peber

Snit løget og kom det i en gryde med olivenolie og steg under omrøring til løgene er bløde og klare. Tilsæt kødet og brun det. Når kødet er brunet af kommes revet gulerødder, courgette, hvidløg i gryden og steges i et par minutter sammen med kødet. Herefter røres tomatpure i kød og grønsagsblandingen, hvorefter de hakkede tomater og vand tilsættes. Til sidst kommes oregano og timian i gryden og det hele koger under låg i ca. 45 minutter. Smag til med salt og peber.

Server kødsovsen med spaghetti eller pasta og friskrevet parmesan.

 

/Line

1 thought on “Klassisk kødsovs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *