Klassisk andesteg

NEM OG OVERSKUELIG FREMGANGSMÅDE TIL KLASSISK ANDESTEG MED SVESKER OG ÆBLER.

En helt klassisk andesteg fyldt med svesker og æbler er næsten uimodståelig sådan en juleaften. Skal jeg vælge mellem flæskesteg og andesteg, er min favorit helt klart and. I år skal jeg dog ikke vælge, da vi skal holde jul hos mine forældre og her bliver der ikke gået på kompromis med hverken det ene eller det andet. Det bliver så godt!

Til jul har min mor altid lavet anden dagen inden juleaften for at gøre plads til flæskestegen i ovnen. Hun parterer anden imens den stadig er varm, dog ikke så varm at man brænder sig på den. Skyen gemmes til sovs og pensling. Hun anretter anden på en bradepande og sætter det på køl til dagen efter. Den 24. december pensles andestykkerne med andefedt (det som ligger oven på skyen). Der kommes igen folie henover anden som stilles i en kold ovn på 150 grader i ca. 30 minutter. Til sidst tages folien af og der skrues op på 225 grader til skindet er sprødt. Man kan evt. bruge lidt grill her, men hold godt øje med den.

Andesteg kan både nydes juleaften og Mortens aften – og selvfølgelig en hvilken som helst anden aften. Denne andesteg lavede vi i weekenden efter Mortens Aften, hvor vi forkælede børnenes oldeforældre med en lækker klassik andesteg, sprød rødkålssalat, kartofler og sovs.

 

Læs også: FLÆSKESTEG.

 


Klassisk andesteg
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 4 pers.
Ingredienser
  • 1 god stor and (ca. 3 kg)
  • indmad fra anden
  • 3 æbler
  • 200g svesker
  • 4 gulerødder
  • 4 blegselleri
  • 2 løg
  • et par kviste timian
  • vand til bradepanden
Fremgangsmåde
  1. Anden skal rengøres og skylles med koldt vand så den er ren indvendigt. Hvis der sidder fjerrester i skindet skal disse plukkes af.
  2. Gnid anden med salt og peber både indvendigt og udvendigt. Fyld den herefter med æbletern og svesker og luk den med kødnåle. Vi havde desværre ingen kødnåle og måtte i stedet bruge tandstikker, hvilket også fungerede.
  3. Kom anden i en stor bradepande med brystet op ad. I bunden lægges indmad, løg, gulerødder, blegselleri og timian. Bradepanden fyldes halvt op med vand (skal bruges til sovs) og sættes i ovnen på 150 grader i 5-6 timer. Hæld evt. væske over andens bryst nogle gange under langtidsstegningen.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: