Kartoffel- og jordskokkesuppe

jordskokkesuppe

kartoffel- og jordskokkesuppe

SKØN CREMET KARTOFFEL- OG JORDSKOKKESUPPE MED CHORIZOPØLSE

Suppe er dejlig nem hverdagsmad, og specielt her om vinteren, hvor det er koldt udenfor, er der simpelthen intet som en dejlig varm suppe at varme sig på. Esther elsker suppe, og med blendede supper som denne, ryger der pludselig langt flere grøntsager ned end der ellers ville gøre. Det er defor en super smart måde at få sit barn til at spise lidt flere grøntsager på.

Denne kartoffel- og jordskokkesuppe er virkelig cremet og lækker, og har en dejlig sødme og nøddeagtig smag fra jordskokkerne. Den sprøde og lidt stærke chorizopølse smager virkelig skønt i selskab med den cremede suppe. Også gerne i selskab med lidt lækkert brød – Opskriften finder du nedenfor.

 

 

Opskrift på kartoffel- og jordskokkesuppe (2-4 personer):

 

  • 250 g. kartofler
  • 250 g. jordskokker
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 1/2 chorizopølse

 

Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i mindre stykker. Snit løg og hvidløg fint og sauter dem i en gryde i olivenolie. Tilsæt kartofler, jordskokker og hønsebouillon og lad det hele stå og simre 15-20 min.

 

Blend suppen med en stavblender, så den bliver dejlig cremet. Skru ned for varmen og tilføj fløde og æblecidereddike og smag tilsidst til med salt og peber.

 

Skær chorizopølsen i mindre tern og steg dem et par min. på en pande til de er dejligt sprøde. Læg dem på lidt køkkenrulle, så det kan suge noget af fedtet og server dem sammen med suppen og et godt brød.

 

 

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *