Kartoffel og gulerodsmos

babymoskartoffel- og gulerodsmos

HJEMMELAVET BABYMOS AF KARTOFFEL OG GULEROD

 

Vi forsøger i øjeblikket at vænne Mini A til grød og mos. Hun er dog ikke sådan helt vildt begejstret for konceptet til trods for jeg at jeg laver mos af diverse frugter og grøntsager. Hun er en lidt forsigtig pige der er tilfreds herhjemme i vante rammer. Hun er lige blevet seks måneder og er stadig en mild og smilende baby, men det betyder jo også at vi skal introducere til mad.

 

Det er rigtigt nemt at lave sin egen babymos og man ved et-hundered procent hvad maden indeholder. Det er nu ikke fordi vi ikke også har prøvet diverse pulver produkter og mad på glas når det har skulle gå lidt stærkt, men ellers forsøger jeg at fryse ned i små portioner som senere kan tages op.

 

Denne kartoffel og gulerodsmos er helt utrolig smuk med sin orange farve og består af ca. lige dele kartoffel og gulerod. Gulerødderne var nogen vi fik med fra vores tur til Flynderupgaard og jeg har altså ikke set eller smagt så gode gulerødder længe. Efter billedet blev taget kom jeg dog lidt modermælkserstatning i så farven blev knap så kraftig.

 

Her i starten har det været vigtigt ikke at lave babymosen for tyk da det har været en stor omvæltning for Mini A at gå fra flydende til en mere fast konsistens. Og som sagt, er vi stadig ikke der hvor hun spiser en hel portion, men vi øver og øver. Vi skulle egentlig have haft sundhedsplejersken på besøg i morgen, hvilket jeg havde set frem til, men hun måtte desværre aflyse. Jeg kunne nu godt have brugt et råd eller to. Nogen som har erfaringer med børn der ikke synes babymos er fantastisk?

 

 

Opskrift på kartoffel og gulerodsmos:

1 kartoffel

1 gulerod

½ tesk. smør

ca. 4 spsk. modermælkserstatning

 

Kartoffel og gulerod skraldes og koges, hvorefter vandet hældes fra. Jeg brugte efterfølgende en stavblender til at gøre babymosen helt fin og ensartet og kom en lille klat smør i. Herefter tilføjede jeg modermælkserstatning til konsistensen var den rette, gerne lidt tynd.

Babymosen kan fint fryses ned og varmes op igen, men her skal man vente med at tilføje smør og modermælkserstatning til det skal spises.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *