Kanelsnegle i bradepande

kanelsnegle

 

En af mine yndlingskager er helt bestemt kanelsnegle med masser af smag og gerne lidt snasket. Det værste er sådan en tør snegl som ikke smager af noget. Disse kanelsnegle blev simpelthen så lækre hvis jeg selv må sige det. Fordi de står tæt sammen på en bageplade minimeres kanterne og tilbage står man med nogle bløde, let snaskede og smagfulde kanelsnegle.

Jeg synes godt at dejen må bestå af lidt smag, så det ikke ’bare’ er en kedelig bolle. Derfor har jeg tilført en masse kardemomme og et drys kanel i disse kanelsnegle. Selvfølgelig er det remoncen som gør hele forskellen, men jeg synes at det spiller ret godt og at bolle og remonce komplimenterer hinanden på bedste vis i denne opskrift.

Når jeg tidligere har bagt kanelsnegle, har jeg altid sørget for at de ikke stod for tætte, men jeg synes at når de bages på denne måde, hvor det er meningen at de skal vokse sammen, lige bliver en tand bedre. Familien var heldigvis enige og var lige så begejstret som jeg selv var.

 

Opskrift på kanelsnegle:

Dejen:

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lunkent mælk
  • 75 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 2 tesk. kardemomme
  • 1 tesk. kanel
  • 500 g mel

Remonce:

  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 3 tesk. kanel

Smelt smør sammen med mælken i en gryde og lad det køle ned til ca. 37 grader, hvorefter gæren smuldres i. Sukker, kardemomme og kanel tilsættes og til sidst æltes melet i lidt ad gangen. Dejen skal være blød og smidig uden at klistre da den efter hævning skal rulles ud på bordet.

Dejen sættes til hævning i en lille time og imens piskes remoncen sammen.

Rul dejen ud på bordet i en firkant med en højde på ca. ½ cm. Smør godt med remonce på hele dejen og rul den derefter sammen. Skær skiver af en tykkelse på små 3 cm og placer dem i en bradepande med bagepapir. Tryk dem lidt flade. De hæver godt op inde i oven og vokser sammen så de skal ikke stå alt for tæt. De efterhæves igen i ca. 30 minutter inden de bages i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter.

Lad kanalsneglene køle af og pynt evt. med glasur.

 

/Line

1 thought on “Kanelsnegle i bradepande

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *