Julemarked i Helsingør og omegn


Siden vi startede bloggen for over 4 år siden er der sket en helt masse – både privat og på domænet her. For nylig er vi indgået et samarbejde med Helsingør Dagblad, om at vi en gang om måneden skriver en artikel til avisen, om lige netop det vi finder interessant. Det bliver nok både til at par opskrifter, men vi kommer nok særligt til at lægge vægt på, hvad man kan give sig til som børnefamilie i Helsingør og omegn.

I kan få et lille overblik over os her og her hvor vi har delt lidt fun facts om hinanden og ellers er i velkommen til at kigge jer omkring på bloggen. I avisen i dag kan i blandt andet læse om hvilken et julemarked vi hvert år tager til for at finde vores juletræ. Vi har tidligere nævnt Rosendal Gård og de hyggelige rammer med masser af julestemning og det er altid et sted vi anbefaler. Julemarkedet på Rosendal Gård ligger lidt udenfor Ålsgårde på Rosendalvej 5. Det er efterhånden blevet en årlig juletradition, at træet skal findes og fældes på Rosendals hyggelige julemarked, og i år var ingen undtagelse.

Man kan ikke undgå at komme i julestemning, når man besøger Rosendal Gård. Her emmer det af jul fra de gode gamle dage. På gårdspladsen render høns, ænder og gæs frit omkring, mens ilden knitrer fra de levede bål, og inde i laden kan du finde alt hvad dit julehjerte begærer af fine juledekorationer og julepynt. Fra loftet hænger pølser og skinker på rækker, og i det ene hjørne af stalden ligger 3 små grise og hygger sig i høet, mens kaninerne hopper rundt på høballerne ved siden af.

Efter at have klappet kaniner og grise var det tid til at finde og fælde årets juletræ. De mindste i familien insisterede på et stort træ, og mændene i familien på, at det selvfølgelig var fældet ved håndkraft.

Vi sluttede turen af i den hyggelige lade, hvor vi nød en kande varm kakao med flødeskum og en masse æbleskiver. Til stor glæde for børnene kom også julemanden forbi og spurgte om juleønsker til juleaften.

Vi havde en virkelig skøn tur – Vil du også besøge Rosendal holder markedet åbent hver onsdag, fredag, lørdag og søndag fra 10-17 helt frem til d. 23. December. Er du heldig, passer det måske med, at du kan hoppe på det gamle veterantog fra Hillerød eller Helsingør og køre hele vejen til julemarkedet, der stopper ved trinbræt Rosendal.

 

 

Jul på Kronborg

Kronborg holder igen i år deres eksklusive julemarked de to første weekender i december. Det koster 65 kr. i entre, men er alle pengene værd. Kommer du hen på eftermiddagen, hvor mørket falder på, oplever du smukke lysende juletræer og fakler der funkler i mørket. Allerede inden du træder ind på det store slot, er du omgivet af lækre madboder, der sælger pandekager, æbleskiver og meget andet. I slottets sale er der over 100 forskellige boder, der sælger alt fra delikatesser og julepynt, til smykker, legetøj og fine ting til hjemmet. For de små er der forskellige børneværksteder, teater og højtlæsning rundt på slottet.

 

Julebutikken i Gurre

I Gurre, hos Søren juletræ finder du et mindre, virkelig hyggeligt og lokalt julemarked, hvor du også har mulighed for at købe eller fælde dit juletræ. Julemarkedet holder åbent alle dage helt frem til d. 23. December. Inde i julebutikken kan du købe julepynt og fine hjemmelavede juledekorationer og i weekenderne sælger de gløgg og æbleskiver. Udenfor bor geder, heste, kaniner, grise og høns, og her er også legeplads og trampolin som børnene kan boltre sig på.

 

 

/Line og Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *