Juleferie – og en opskrift på hjemmelavede æbleskiver

12398993_10153229562922321_518789948_n

Juhu, jeg har JULEFERIE og det føles skønt! De næste 14 dage skal jeg hygge og bruge tid med min skønne famile, vågne til lyden af Esther der kalder frem for vækkeuret, tulle rundt i nattøj dagen lang, lytte til julemusik, læse krimier, se romantiske julefilm, gå lange ture og spise julegodter og julemad til jeg har ondt i maven.

Som jeg også delte i indlægget her, havde jeg en ret hård start på jobmarkedet, da jeg startede job op efter endt barsel i August måned. Siden har jeg skiftet job, og jeg er utrolig glad for min nuværende arbejdsplads. Men det har været et hårdt halvt år – og jeg glæder mig helt vildt meget til at have to uger, hvor jeg bare skal holde HELT FRI og have tid til at gøre lige præcis hvad jeg har lyst til, være mig og ikke mindst være sammen med min dejlige familie.

I dag står den på familiehygge med hjemmelavede æbleskiver og en skøn hjemmelavet gløgg. – Den perfekte måde at starte juleferien på.

Gløggen er lavet på en hjemmelavet stærk og krydret gløgg essens som står klar i køleskabet og blot skal varmes op med en god flaske rødvin og lidt groft hakkede mandler og rosiner. Opskriften på en skøn og hjemmelavet gløgg, finder du i mit tidligere indlæg, lige her.

De hjemmelavede æbleskiver, (som smager fuldstændig himmelsk – og langt bedre end dem man køber i supermarkederne) tager lidt tid at lave, men smager altså også derefter. Og opskriften er nem og lige til at gå til.

Opskrift på hjemmelavede æbleskiver (4-5 personer)

  • 5 dl kærnemælk
  • 250 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 tsk natron
  • skallen fra 1/2 citron (usprøjtet)

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland med lidt sukker. Bland herefter sukker, vanilje og natron i en skål og pisk kærnemælken i til der ikke er klumper. (Jeg plejer at bruge en elpisker). Tilføj til sidst skrællen fra en citron og lad herefter dejen hvile i køleskabet 1 times tid.

Varm æbleskivepanden godt op og kom lidt smør i hvert hul. Kom dejen i hullerne (kun næsten fyldte) og lad æbleskiverne bage til kun halvdelen er flydende. Vend herefter med en strikkenål eller en gaffel æbleskiverne 1/3 del. Lad dem bage lidt og vend så æbleskiverne1/3 igen. Bag dem færdigt til de er gyldne og runde.

Hvis du skal bage mange æbleskiver (jeg lavede selv en dobbeltportion), kan man have de færdige æbleskiver stående i et fad i ovnen ved ca. 50-80 grader så de holder sig lune, mens du bager resten. Man kan også sagtens gemme halvdelen af dejen i køleskabet til dagen efter 🙂

 

/Josefine

1 thought on “Juleferie – og en opskrift på hjemmelavede æbleskiver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *