Jule specier med chokolade og appelsinskal

Specier

Jule specier

img_2126

 

OPSKRIFT PÅ LÆKRE JULE SPECIER MED MØRK CHOKOLADE OG APPELSINSKAL

Min nye yndlings småkage må være disse lækre jule specier med mørk chokolade og appelsinskal. De smager simpelthen himmelsk og både dufter og smager af jul.

 

De er nemme at lave, og man kan fx sagtens gemme halvdelen af dejen i fryseren eller lave dobbeltportion, og på den måde har man hjemmebagte småkager på små 15 min. Når man lige står og mangler.

Dejen til disse specier biksede jeg sammen lige inden jeg kørte ned for at hente Esther i vuggestuen. Det passede perfekt med, at dejen lige havde nået at sætte sig i fryseren. Så da vi kom hjem kunne jeg skære tynde småkager af dejen og Esther hjælpe med at få dem på en bageplade og bage dem i ovnen.

 

Opskrift på julespecier med chokolade og appelsinskal:

 

  • 250 g smør
  • 150 g floramelis
  • 400 g mel
  • 1 stort æg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 g mørk chokolade
  • Skallen fra 1 økologisk appelsin

 

Pisk smør og floramelis sammen med en elspisker. Pisk ægget i og tilsæt til sidst mel, vaniljesukker og salt og pisk det hele godt sammen.

 

Hak chokoladen og rør den i dejen sammen med revet appelsinskal.

 

Rul dejen til tre store pølser, som pakkes ind i vita vapp og puttes på køl i et par timer, eller alternativt i fryseren en times tid. Man kan også sagtens lade dem blive i fryseren, og så blot tage en pølse med specier dej op, når man lige står og skal bruge friskbagte småkager.
/Josefine.

3 thoughts on “Jule specier med chokolade og appelsinskal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *