Jordbærtærte

jordbærtærte

VERDENS BEDSTE JORDBÆRTÆRTE

 

Denne jordbærtærte er den bedste jeg til dags dato har smagt. Og tro mig jeg har smagt mange. I min svigerfamilie har vi smagt alle byens jordbærkager og de er blevet vejet og dømt, men altså, der er ikke nogen af dem som kan måle sig med denne hjemmelavede jordbærkage, ifølge mig.

Jordbærtærte er nemmere at lave end jeg lige troede og det er bestemt ikke sidste gang denne sommer at den lækre sommerkage kommer på bordet. Den er smækfyldt med lækker marcipan, mørk chokolade, vaniljecreme og selvfølgelig søde danske jordbær. En perfekt kombination hvis i spørger mig.

 

Opskrift på jordbærtærte:

Mørdej:

  • 100g flormelis
  • 200g hvedemel
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg

Mazarin:

  • 150g marcipan
  • 150g rørsukker
  • 150g blødt smør
  • 2 æg
  • 50g hvedemel

Creme:

  • 1 vaniljestang
  • 2 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 spsk. sukker
  • 2 dl fløde

Desuden:

  • En bakke jordbær
  • 100 g mørk chokolade

 

Mørdej

Bland mel og flormelis i en skål og smuldr det bløde smør i blandingen med hænderne, til det er jævnt fordelt. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen til en kugle med hænderne og stil den i køleskabet. Dejen skal ikke æltes, men blot samles til en ensartet masse. Imens mørdejen er i køleskabet røres mazarinmassen sammen.

 

Mazarinmassen

Skær marcipanen i små stykker og rør den sammen med sukkeret. Jeg bruger min røremaskine, men ellers kan man også bruge en god elpisker. Tilsæt smør og æg og rør kraftigt rundt. Pisk til sidst melet i.

 

Creme:

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukkeret sammen med æg og majsstivelse. Mælken varmes op i en gryde og vanilje-æggeblandingen tilsættes. Rør rundt til det tykner og tag det straks af varmen. Hæld cremen over i en skål og lad det køle af. Pisk imens fløden til flødeskum og vend det i cremen.

 

Jordbærtærten

Smør en tærteform med smør og fordel mørdejen i tærteformen. Prik små huller med en gaffel.

Herefter smøres mazarinmassen ovenpå mørdejen, og tærten sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Hold godt øje med tærten det sidste stykke tid – det går pludselig stærkt i de sidste par minutter. Tærten skal være gylden og må endelig ikke blive tør.

Når tærten er helt afkølet, smeltes den mørke chokolade over et vandbad, og pensles på tærten. Smør et tykt lag creme på tærten og dæk cremen med halverede jordbær.

Pynt for eksempel med fx mynteblade eller spiselige blomster – og voila, så er der jordbærtærte.

 

/Line

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *