Inspiration i maj måned

1. maj billede

I maj måned for et år siden flyttede Josefine og Jesper i rækkehus med havudsigt og nyder stadig udsigten derfra hver eneste dag. De er imellemtiden blevet en mere i familien, Josefine var nemlig højgravid og skrev et lille indlæg om det her.

Line fik travlt med at skrive læserbreve og kæmpede for at bevare Lille K’s daginstitution som kommunen desværre valgte at lukke. Der står mere om dette i indlægget her. Heldigvis står institutionen der stadig i dag, som en privatejet integreret vuggestue og børnehave. Jeg er sikker på at det er Danmarks bedste institution og om ikke så længe skal Esther starte i vuggestuen.

Vi glæder os begge to til at gå denne maj måned i møde, hvor træerne springer ud, solens stråler begynder at varme lidt mere end de tidligere har gjort og den første softice hos Brostræde is skal nydes.

Igen i denne måned har vi samlet lidt fine ting og oplevelser som den kommende måned skal fyldes med.

 

Bøger: Læse ”Historien om A.J. Fikrys liv” som skulle være en livsbekræftende bog for alle bogelskere.

Oplevelser: Sammen med foråret kommer også de små ture ud i det blå. Vi har blandt andet planlagt en tur til Helsinge, hvor Camilla Plum holder til. Nemlig fuglebjerggaard, hvor både planteskole og gårdbutik holder åbent i dag den 1. Maj samt den 14., 23., 24. Og 25. maj. Vi har tidligere nydt både hjemmebagte kager og rabarbersaft i cafeen og handlet friske krydderurter, bærbuske og lækre lammespegepølser fra gårdbutikken. Et sted som får vores varmeste anbefalinger og bestemt er et besøg værd.

Film: Se den franske film ”Samba” der netop nu går i biograferne. Den er Instrueret af mændene bag ”De Urørlige” som vi begge to allerede har set flere gange.

Mad: I dag er det St. Bededag hvilket vi fejrer med varme hveder. Denne måned er også en måned, hvor rabarberen for alvor er at finde. Hvis du har lyst skulle du prøve denne skønne opskrift på rabarbersaft som er både sød og mild. Bland evt. saften med lidt danskvand for en lidt mere festlig udgave.

I haven: Det er sjældent at vi vender hjem fra Fuglebjerggård tomhændet. Her er det oplagt at forsyne sig med nye frø og planter til haven eller altanen. For dem som ikke har en stor have kan, men stadig har en drøm om at få frø og planter til at spire kan man komme langt med nogle altankasser eller et lille væksthus i vinduskarmen. F.eks. kan man plante forskellige urter i altankasserne som man kan bruge i madlavningen.

Projekter: Josefine har planer om en ny terrasse i baghaven, hvor sommeren skal nydes med et glas kold rose og lækre grillaftner. Line afslutter sin praktik og specialet rykker derfor tættere og tættere på.

 

Håber i alle får en rigtig god maj måned.

 

/Josefine og Line

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *