Inspiration i april måned

påske

Sidste år tilbragte vi påsken i vidunderlige Skagen, hvor vi holder meget af at være, sammen med familien. Vi er altid kommet meget i Skagen da begge vores forældre kommer derfra og nyder derfor gerne ferier og helligdage i disse skønne omgivelser. Vejret var som en mild sommerdag og vi var til påskefrokost hvor der blev trillet æg og spist et overdådigt fiskebord fra Aavangs fiskehus.

Vi gik nogle gode ture langs stranden ved Kongevillaen og i skoven ved det gamle sygehus, hvor hele skovbunden var dækket af anemoner. Den sidste aften så vi den smukkeste solnedgang gå ned over Gammel Skagen.

Denne april måned bliver tilbragt i Helsingør og i Marbæk Plantage, hvor Josefine og familien drager i sommerhus. Vi glæder os til en april måned, hvor en masse dejlige ting står på programmet. Vi har samlet lidt inspiration til hyggelige projekter og ting at lave i april måned.

 

Ferie: Josefine og familien drager i familiens sommerhus i Marbæk plantage lidt udenfor Esbjerg. Her skal påskeferien nydes med afslapning, god mad og gåture rundt i plantagen og ved vandet.

 

Bøger: Vi er begge ret vilde med krimier og et must for april måned er den nye bog, Løvetæmmeren med Camilla Läckberg.

 

Oplevelser: Den 19. April afholdes Øko dag som er de økologiske køers forårsfest. Her lukkes de økologiske køer ud på marken efter en vinter i stalden. Rundt om i landet afholder flere gårde dette arrangement, hvor forskellige aktiviteter er knyttet til. Nogle steder er der smagsprøver, traktorkørsel og mulighed for at klappe en kalv. Find den nærmeste gård på hjemmesiden her: http://økodag.dk.

 

Festligheder: Imens Josefine drager i sommerhus farter Line og familien rundt til diverse påskefrokoster og nyder familie og venners selvskab. Vi er ret sikre på at der også i år skal trilles æg.

 

Mad: April måned står blandt andet på blinis med stenbiderrogn. Det er med at nyde denne korte sæsonvare så længe man kan. Derudover skal vi prøve kræfter med både hjemmelavet marcipanæg og skidne æg. To gode bud på påskens specialiteter.

 

I haven: Foråret er så småt begyndt og det kribler i fingrene efter at komme ud og få jord under neglene. Haven og altankasserne skal gøres forårsklar. Der skal blandt andet luges ukrudt, græsset skal slås og forspiringen skal så småt i gang. Vi har planer om at plante så mange spiselige afgrøder som muligt, da vi synes udbyttet her er størst. For eksempel skal altankasserne og krukkerne indeholde basilikum, estragon, ærteblomster, rosmarin og persille. Josefine har desuden planer om at så en masse tomater. Hvis man skal have tomater i drivhus kan disses sås allerede i marts, men eftersom tomaterne her skal stå udenfor op af husmuren er det ideelt at vente med at spire dem i april.

 

Projekter: Det er så hyggeligt at lave sin egen påskepynt og jo større børnene bliver kan de også hjælpe til. En nem og hyggelig måde at lave sin egen pynt på er ved fx at bruge decoupage. Decoupage er en enkel teknik, hvor man kan bruge servietter og lim til at dekorere sine egne påskeæg. Tilmed bliver resultatet rigtig flot at se på. Du kan købe et decoupagekit med lim, lak, saks og pensler hos Panduro og bruge dine egne påskeservietter eller fx gå på jagt i søstrene grene.

 

/Line og Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *