Humus

 

Sådan en god cremet humus smager helt fantastisk. Den må endelig ikke blive for tør, så der skal godt med olivenolie i. Jeg havde længe haft lyst til en humus med masser af smag og derfor blev der sat kikærter blød natten til mandag. Det er super nemt at lave og smager helt vildt godt i en sandwich, på tapasbordet eller som dip til gulerødder og agurkestave. Den madglade Mini A er også rigtigt glad for humus på sin rugbrødsmadder.

Vi er i øjeblikket inde i en periode hvor Mini A sover mildest talt, dårligt. Hun tager et par korte lure i løbet af dagen, vi bruger det meste af aftenen med at putte en overtræt lille pige og så vågner hun ca hver halve til hele time resten af natten. Akkurat som Lille K gjorde det, de første 14 mdr af sit liv. Jeg håber sørme det vender når hun også er fyldt et år. Planen er at få tjekket ørerne, om det måske kunne være derfor hun sover dårligt. Lille K er ørebarn og noget tyder måske på at hun også kan have noget der driller på ørerne. Det kan selvfølgelig også bare være tryghed hun har brug for og lige skal vide hvor vi er henne og derfor giver lyd fra sig. Men det begynder altså at tage lidt på kræfterne.

Jeg tror at jeg vil lave endnu en omgang kikærter klar til i morgen til lidt humus samt de her koldhævede pitabrød. Så er aftensmaden næsten lavet, hvilket passer meget godt da vi ikke er hjemme det meste af dagen i morgen.

 

Humus
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 2-4 pers.
Ingredienser
  • 1½ dl tørrede kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 dl olivenolie
  • saften fra 1 citron
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kikærterne kommes i en skål og dækkes med vand. De skal sættes i blød dagen før de skal bruges. Når de har stået i blød et et døgns tid skylles de grundigt i rent vand og kommes i en gryde, hvor de koges i ca. 50 minutter.
  2. Alle ingredienser blendes grundigt til en ensartet konsistens. Kom rigeligt med olivenolie i din humus så den ikke bliver tør.
  3. Smag til med salt og peber.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: