Hjemmelavet ravioli med spinat og gedeost

ravioli

hjemmelavet ravioli

 

Jeg elsker pasta i alle afskygninger og på et eller andet tidspunkt skal vi have en pastamaskine. Er man ikke ejer af en pastamaskine, kan man dog sagtens lave sin egen pasta, i særdeleshed er ravioli nem at give sig i kast med og så kan man desuden fylde sin ravioli med lige præcis den slags fyld der passer en aller bedst.

Hjemmelavet ravioli er ikke spor svært at lave og smager helt fantastisk. Vi har tidligere lavet ravioli med spinat og ricotta, laks og spinat og ravioli med chorizo og kantareller. Kun fantasien sætter grænser.

Sidst vi lavede vores egen ravioli var det denne version med spinat og gedeost som efterfølgende blev vendt i smør og salvie og smagt til med friskrevet parmesan ost, mums.

 

Opskrift på ravioli til 2 personer:

Pastadej

  • 200g durum mel
  • 2 æg
  • 1 spsk. Olivenolie

 

Fyld

  • 50g gedeost
  • 2 håndfulde spinat
  • salt & peber

 

Start med at lave pastadejen, den har godt af at stå lide i køleskabet inden den skal anvendes. Hæld melet ud på bordet og lav en lille fordybning deri, hvor æggene tilsættes. Pisk æggene med en gaffel til det begynder at suge melet til sig. Her tilføres olien og der piskes videre. Når det ikke længe er muligt at piske æltes dejen sammen med hænderne til den er fast og ensformig. Kom den i en skål og sæt det i køleskabet i ca. 30 min.

I mens pastadejen er i køleskabet laves fyldet. Hak spinat fint og mos det godt sammen med gedeost og krydr til sidst fyldet med salt og peber.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord med en kagerulle, gerne så tyndt det nu kan lade sig gøre. Herefter udstikkes runde cirkler, evt. med et glas. Luk cirklen og pres en gaffel langs kanten så fyldet ikke falder ud når raviolien koges.

De færdige raviolier koges i 3-4 minutter i saltet vand.

 

/Line

 

 

1 thought on “Hjemmelavet ravioli med spinat og gedeost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *