Hjemmelavet rabarber-mynthe te

rabarber-mynthe te

Min nye yndlingste – En skøn hjemmelavet rabarber-mynthe te.

Jeg sidder i skrivende stund og nyder en dejlig kop rabarber-mynthe te og et par af disse virkelige skønne daddelkugler, mens Esther tager sig en lur, nu på 3. time, i barnevognen. Jeg har været græsenke hele weekenden, da Jesper er i Sverige og arbejde, og weekenden har stået på både gæster, strandture og høstfest i vuggestuen, så i dag tager vi en helt stille og rolig dag herhjemme, uden de store planer.

Vores have har boomet med mynthe og rabarber hele sommeren – og derfor fik jeg ideen om at tørre noget af det og lave det til en skøn og sommerlige rabarber-mynthe te. Jeg var meget spændt på om det ville lykkes, da jeg ikke har kunne finde nogle opskrifter på en lignende te – men det blev virkelig velllykket, med en både sødlig og syrlig frugtsmag fra rabarberen samt et skønt twist af mynthe.

Man skal bruge ret meget både mynthe og rabarber til en lille bøtte te, og det tager en hel aften, eller to, at tørre det i ovnen – men det er absolut alt tiden værd. Ren selvforkælelse, til sådan en grålig regnvejrsdag som i dag, og min nye yndlings-te.

 

Opskrift på rabarber-mynthe te:

 

  • 8-10 stængler rabarber
  • 4 store håndfulde mynthe

 

Rens rabarber stængler, og skær dem i 3-5 mm tykke skiver. Fordel rabarber skiverne på en bageplade med bagepapir, så de ligger tæt, men uden at dække hinanden. Tør rabarberne ved 60-70 grader i 4-5 timer, eller til de er helt tørre.

Skyl myntheblade godt og tør dem på et hviskestykke. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og tør dem i ovnen ved 50 grader i ca. 3 timer – til mynthebladene er tørre.

Kog vand og kom 1-2 tsk rabarber-mynthe te i et teæg. Lad teen trække i min. 5-10 minutter – og gerne længere. (Man kan sagtens lade teægget blive i koppen, mens du drikker – den bliver kun bedre af at trække).

 

rabarber

mynthe

rabarberte

 

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *