Hjemmelavet Mango Chutney

IMG_0960

Der er ikke noget som en god hjemmelavet Mango Chutney der kan pifte enhver asiatisk inspireret ret op med sin friske, søde og stærke smag. Jesper er normalt ikke så meget til asiatisk mad, men med denne chutney fik jeg ham faktisk til at skifte mening 🙂

Opskrift på hjemmelavet Mango Chutney

  • 2 modne mangoer
  • 2 dl rørsukker
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl vand
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk friskhakket ingefær
  • 1 tsk graham masala
  • salt og peber
  • saften fra en lime

Skræl de modne mangoer og skær dem i mindre stykker. Hak chili og hvidløg og svits det sammen med graham masala i en gryde med lidt olivenolie. Tilføj mango, sukker, æblecidereddike og vand. Lad det hele simre en lille time ved svag varme, i mens du engang i mellem rører i gryden. Smag til sidst med lime, salt og peber og hæld mango chutneyen på glas og stil dem på køl.

Tip: Tilføj chili og hvidløg efter temperament, hvis du ønsker en mild mango chutney tilføjer du blot mindre chili og hvidløg og omvendt kan du addere mængden hvis du ønsker en mere kræftig stærk smag.

 

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *