Hjemmelavet knækbrød med masser af kerner

knækbrød

knækbrød

 

Jeg er ret vild med knækbrød – så meget at vi altid har en eller anden form liggende i køkkenskabet. Allerbedst kan jeg lide disse hjemmelavede knækbrød som er prop-fyldt med kerner og som bare smager perfekt efter min mening. De passer super godt som en lille eftermiddagssnack, i madpakken eller til morgenbordet med blødkogte æg og en god kop kaffe.

Sådan en opskrift på knækbrød kan varieres i det uendelige med lige præcis de nødder og kerner man bedst kan lide. Jeg synes nu denne opskrift blev rigtig fin.

 

Opskrift på hjemmelavet knækbrød:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskar kerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 3 ½ dl hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. fint salt
  • 1 ½ dl olie
  • 2 dl vand

Alle de tørre ingredienser røres sammen og overhældes med olie og vand, hvorefter det kort æltes til en fast klump. Dejen deles i to og rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til den er så tynd som overhovedet muligt. Skær dejen ud i passende knækbrødsstørrelser og bag dem i ovnen, ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle helt af på en rist og opbevar dem i en lufttæt beholder/kagedåse.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *