Hjemmelavet iste

hjemmelavet iste

Iskold hjemmelavet iste på altanen.

 

Jeg har længe haft lyst til at lave min egen iste og jeg synes det er sådan en lækker sommerdrik. Den er læskende og frisk og helt perfekt til varme sommerdage.

 

Iste er nemt at lave og man kan anvende lige præcis den te man synes bedst om. Jeg har lavet min iste på en blåbær te fra NUTE som er en te jeg synes er ret fantastisk. Det er en sort te som giver masser af smag og har et fint afbalancerede twist af søde bær. Og så er jeg helt vild med den fine trædåse og de støvede mærkater.

 

Jeg foretrækker at lave min egen version af hjemmelavet iste fremfor de sukkerholdige udgaver der findes i supermarkedet. Denne hjemmelavet iste er helt uden sukker, kunstig aroma og konserveringsmidler modsat dem man kan købe. Man kan altså fylde både børn og sig selv med en kold sommerte med god samvittighed.

 

iste

te 

Opskrift på iste

  • 1 spsk. te
  • 1 l vand
  • 2 spsk. honning
  • saften fra ½ citron
  • isterninger

 

Kog vandet og hæld det over teen som skal trække i 4-5 minutter. Lad teen køle lidt og rør honning i den lune te. Kom isteen i køleskabet og lad det stå i et par timer til det er iskoldt. Kom saften fra citronen i teen og server den med isterninger og evt. lidt bær som pynt. Prøv også at tilføje en smule hyldeblomstsaft – det kan anbefales.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *