Hjemmelavet hotdogbrød

hotdogbrød

 

Opskrift på lækre gourmet hotdog med hjemmelavede hotdogbrød

Findes der noget mere sommerligt og lækkert end hjemmelavede gourmet hotdogs med gode slagterpølser på grillen, hjemmebagte hotdogbrød og alt hvad der høre til af tilbehør? Selvfølgelig serveret med en iskold øl eller Cola? Mens vi har holdt ferie i sommerhus i Marbæk, med hele Jespers familie, har alle vi “par” haft en maddag, hvor vi har stået for aftensmaden.

Jesper og jeg valgte at lave lækre hjemmelavede gourmet hotdogs med hjemmebagte hotdogbrød, hjemmesyltede rødløg, agurkesalat, selvristede løgringe, ketchup, sennep, remoulade og lækre vesterhavspølser fra slagteren – som selvfølgelig blev smidt på grillen i det gode sommervejr. Opskriften på de lækre bløde og mushi hotdogbrød finder du lige nedenfor. Da vi var mange mennesker, lavede jeg en stor portion, men opskriften er er også nem at halvere, hvis det blot skal passe til en normal familie på 4-6 personer. Man kan selvfølgelig også vælge at lave en stor portion og fryse halvdelen, så man har dem i fryseren, til en dag hvor det skal være lidt nemt.

 

Opskrift på ca. 24 hotdogbrød

IMG_9373

 

Ingredienser til hotdogbrød:

  • 2 pk gær
  • 4 dl vand
  • 4 dl sødmælk
  • 1 dl olie
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 300 g grahamsmel
  • 1 kg hvedemel

 

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt mælk, olie, salt og sukker i gærblandingen.

Rør herefter grahamsmel ud i gærblandingen, og tilsæt hvedemel lidt af gangen, indtil dejen slipper skålen. Kom lidt mel ud på et bord og ælt dejen  godt sammen i 5-10 min.

Lad dejen hæve i en skål med et hviskestykke over, i ca. 1 time. Form herefter ca. 24 hotdogbrød på to bradepander med bagepapir og lad hotdogbrødene efterhæve tildækket i ca. 30 min.

Pensl tilsidst med mælk (og evt. Drys med lidt sesamfrø) og bag brødene i ovnen ved 200 grader i ca. 16-18 min.

 

IMG_9391

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *