Hjemmelavet grundopskrift på pizza og tomatsovs

pizza

 

Her i Helsingør har vi et yndlings sted, hvor vi gerne køber vores pizzaer, hvis vi skal have pizza udefra. Min yndlings pizza er en med mascarpone, kogt skinke og kartoffelskiver, hvilket vi i weekenden prøvede at gøre efter. Vi brugte en grundopskrift på pizzadej som vi plejer at anvende når vi selv bager pizza. Vi lavede en lækker smagfuld tomatsovs og fyldte derefter pizzaen med mascarpone, kartoffel og parmaskinke i stedet for kogt skinke. En lækker velsmagende aftenmenu, hvis jeg selv må sige det,

Hjemmelavet pizza er ret nemt at lave og fyldet bestemmer man jo helt selv.

 

Opskrift på pizza dej:

  • 2 ½ dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 150 g durum mel
  • ca. 350-400 g hvedemel

 

Opskrift på tomatsovs:

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • basilikum
  • salt & peber

Gæren opløses i en skål med lunkent vand. Olivenolie og salt røres I, hvorefter den grove me log durummel røres i. Til sidst æltes hvedemelet I dejen til den er smidig.

Lad dejen hæve i ca. en time, gerne længere hvis du har tid.

Imens laves tomatsovsen. Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olie i en gryde, tilsæt hakkede tomater og tomatpure og lad det simre i ca. 20 minutter. Smag til med basilikum, salt og peber

Når dejen har hævet rulles den ud på bordet og fyldes med tomatsovs og det fyld man synes mest om.

Vi har en pizzasten og bager pizzaen ved 250 grader I bunden af ovnen I ca. 10 minutter.

 

/Line

 

1 thought on “Hjemmelavet grundopskrift på pizza og tomatsovs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *