Hjemmelavede tacos

Hjemmelavede bløde mexicanske tacos af majsmel.

Sidste weekend drømte vi os tilbage til vores ferie i Mexico for næsten tre år siden, med disse hjemmelavede mexicanske tacos med fyld af pulled pork, gourgemole, majs, rødløg og selvfølgelig masser af frisk koriander.

Mexico er et helt fantastisk land at rejse i, og det er bestemt ikke sidste gang vi har besøgt det farverige land med de smukke strande, krystalklare vand, sol og masser af skøn mad. (Hvis du skulle have lyst til at læse lidt mere om Mexico, har vi bl.a. delt et par rejseoplevelser herher og her).

En ægte taco skal ikke være hård og sprød, men blød, og så skal den være lavet på majsmel frem for hvedemel. Masa harina er en speciel mexicansk majsmel, som er at foretrække, når du laver tacos, men jeg havde altså kun ganske almindeligt majsmel i køkkenskabet og det virkede også ganske udmærket. En tacopresser ejer jeg heller ikke, hvorfor mine tacos blot blev presset med bunden af en tallerken overtrukket med film. Det virkede ganske fint, men jeg kunne nu godt drømme om sådan en rigtig tacopresser en dag.

Vi fyldte vores tacos med pulled pork, gourgemole, majs, hakkede rødløg og frisk lime og koriander.

 

Hjemmelavede tacos
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Ca. 10-15 stk. 6 dl majsmel (masa harina) 4,5 dl kogende vand
Antal personer: 10-15 stk.
Ingredienser
  • 6 dl majsmel (masa harina)
  • 4,5 dl kogende vand
Fremgangsmåde
  1. Bland majsmel og kogende vand sammen og ælt det hele sammen, så snart du kan røre ved dejen.
  2. Ælt taco dejen sammen til en kugle og stil dejen til hvile ½-1 time.
  3. Kom husholdningsfilm på en bordplade og
  4. Betræk ligeledes bunden af en tallerken med film.
  5. Tril små kugler af din dej, lig en kugle ovenpå bordpladen med film og pres den filmede tallerken ned over.
  6. Træk forsigtigt din taco af husholdningsfilmen og læg den evt. på et stykke mellemlægningspapir - på den måde kan du stable dine tacos med mellemlægningspapir i mellem.
  7. Varm en pande godt op og steg dine taco i 1-2 min. På hver side, til de har taget en smule farve.
  8. Hold dine taco varme og bløde ved at pakke dem ind i et hviskestykke til de skal spises.

2 thoughts on “Hjemmelavede tacos

  1. Lyder lækkert.
    Jeg vil gerne lave dem til et større selskab om 9 dage.
    Kan man lave tacos i forvejen og genopvarme?
    Mvh Litha

    1. Hej Litha.
      Tak for din kommentar. Det kan sagtens lade sig gøre. Vi har lavet disse tacos flere gange herhjemme – og hver gang spist rester dagen efter (som også dagen efter smagte skønt ;))
      Rigtig god fornøjelse.
      Vh. Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: