Helsingør #4 Kulturværftet

Et sted vi altid vender tilbage til er Kulturværftet, der ligger attraktivt klemt inde mellem Kronborg og Helsingør bykerne. Stedet rummer masser af historie, både som moderne kulturhus bygget på et gammelt skibsværft og i kraft af det store bibliotek i kulturhusets centrum. Udefra giver den sejlinspirerede facade af glas, stål og klimaskærme et moderne og skulpturelt udtryk. Indenfor er de gamle værftsbygninger bevaret som en historisk kerne og består af rå betonvægge, frilagte loftsbjælker, storslåede vinduespartier, balkoner ud mod havnen, tagterrasse med kig til Kronborg og læsekroge med udsøgt udsigt. Her er virkeligt noget for en hver smag.

Biblioteket er niveauopdelt og på den første etage findes børneafdelingen, som danner rammen for det perfekte møde og samlingssted for børnefamilier. Her er både plads til leg og læsning. På det mellemste niveau findes alverdens skønlitteratur, teaterscene, computerrum og hyggekroge, hvor man kan sætte sig med sin roman.

På det øverste niveau, som er stedet vi har brugt allermest tid i forbindelse med studielæsning, blogmøder og udsigtslæsning, får man virkelig den skønneste udsigt og det kan være svært at holde fokus på læsningen, da synet drages mod de store vinduespartier. Foruden bibliotek, koncertsal og museum rummer kulturværftet også en hyggelig cafe, hvor man kan tanke op på kaffe, små lækre retter og søde kager.

Da vi var på biblioteket en eftermiddag i sidste uge blev vi mødt af en sød bibliotekar som var klar med gode anbefalinger og et tilbud til den travle børnefamilie. Man har nemlig mulighed for at låne en familiepose fyldt med gode bøger til hele familien som er sammensat, så den passer til de enkelte. Det er super smart og det har vi meldt os til at prøve.

Vi tager typisk på biblioteket på en regnfuld søndag eller en eftermiddag efter børnehave og arbejde, hvor vi tanker op på gode bøger og nyder et par af deres lækre chokolade muffins i cafeen.

 

/Josefine & Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *