Helsingør #3 Hammermøllen

 

Hvis i ikke allerede har opdaget det i tidligere indlæg på bloggen, så kan jeg afsløre at vi er temmelig glade for at tage på små ture. Det kan være både store og små oplevelser, men altid i børnehøjde og plads til voksenhygge også.

Et sted vi altid vender tilbage til er Hammermøllen i Hellebæk. Hammermøllen er en gammel genopført vandmølle, der ligger idyllisk indrammet af en mølledam og skov. Det er det rene ’Morten Koch-idyl’ – og jeg er vild med det! Det er det perfekte udflugtsmål for os, da stedet ligger 3,5 km gennem skoven fra hvor vi bor. Så kan man trille en tur med Mini A, mens Lille K og Store K går på oplevelse i skovbund og søer på vejen dertil.

 

I Hammermøllen er der indrettet et lille museum og en café, hvor en kop kaffe eller en is og et hvil kan tanke små som store op inden vi går en tur gennem skoven hjem igen. Cafeen er lille og hyggelig og serverer både brunch i weekenden og har kage til kaffen, men serverer også små lune retter, sandwich og smørrebrød. Hvis det er vinter eller efterår sidder vi indendørs i den lille stråtækte mølle, men er vejeret og temperaturen til det, er det klart at foretrække at side udenfor og suge stemningen til sig. Er man heldig lukkes slusen op og møllehjulene sættes i gang, så man kan se hvordan hele maskineriet virker. Så kan børnene og interesserede se de store hjul dreje og overføre vandets kraft til store hammere og blæsebælge i den gamle smedje.

 

Stedet emmer generelt af fordums historiske betydning for nærområdet. I den lille museumsudstilling kan man snuse lidt til historien. I møllen har man produceret geværer til Kronborg Slot og den danske hær og nogle af disse er udstillet side som side med malerier fra fordums storhedstid.

 

Hammermøllen er nem at komme til, da det ligger et stenkast fra Nordre Strandvej på vej mod Hornbæk og klods op af Hellebæks eget trinbræt med lokalbanen. Her er dejligt hele året rundt og med en skøn atmosfære. En stor anbefaling herfra, hvis man besøger Helsingør eller til dem som ikke ved hvad de skal lave i den kommende weekend.

 

/Line

 

 

1 thought on “Helsingør #3 Hammermøllen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *