Helsingør #2 Strandvejsristeriet ved Kronborg

strandvejsristerrietkafferisterri

STRANDVEJSRISteriet – EN SKØN KAFFEBAR MED EGET RISTERRI.

 

Herhjemme må et af vores absolutte favoritsteder være Strandvejsristeriet ved Kronborg. Skal vi have en lille familieudflugt eller ud at trille med barnevognen, så er Kronborg Slot ofte udflugtsmålet. Eller det fortæller vi os selv, men i virkeligheden er det nok en undskyldning for at tage forbi den skønne café og kafferisteri for at få den bedste kaffe i miles omkreds.

 

Kaffebønnerne er altid friskristede fra et stort monstrum af en kafferister, der står i samme lokale som selve caféen. Ved sin ankomst mødes man derfor som oftest af den vidunderlige og kraftfulde duft af en netop påbegyndt ristning af de grønne kaffebønner.

 

Strandvejsristeriet er beliggende inden for Kronborgs volde i de gamle militærbygninger beregnet for garnisonen på slottet, der i dag er på UNESCO’s Verdensarvsliste og uden tvivl et besøg værd i sig selv (dette kræver dog sit eget blogindlæg).

 

De fleste som finder vej til strandvejsristeriet er lokale kaffeelskere og de laver i sandhed virkelig god kaffe. Risterriet er leveringdygtig i de fleste slags kaffebrygning, men vi foretrækker oftest en espressobaseret latte eller cortado. Er vejret råt kan man nyde sin kaffe indendørs eller i læ i det lille hyggelige gårdmiljø mellem café og slottets græsklædte volde. Men mest oplagt er dog at tage en kop at styrke sig på, med rundt om Kronborg – gerne akkompagneret af et stykke bagværk fra caféen. Boller og kager leveres af Bageriet Bagt, der hører hjemme i Hornbæk 12 km nordvest for Helsingør. Favoritten er i øjeblikket mandel croissanter. Udover kaffe, kage og brød finder man et stort udvalg af kvalitetsslik og chokolade samt kaffebønner og en masse lækkert udstyr til at brygge sin egen kaffe derhjemme.

 

Som i måske kan læse er vi kaffeglade herhjemme, hvorfor vi også gerne køber en eller to poser friskristede bønner med hjem til stempelkanden. I Strandvejsristeriet fornemmer man virkelig en passion for god kaffe og man bliver altid taget godt i mod.

 

/Line

1 thought on “Helsingør #2 Strandvejsristeriet ved Kronborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *