Helsingør #1

helsingør

 

Jeg har i noget tid gerne ville komme med mine anbefalinger i form af hyggelige cafeer, gode butikker og smukke steder, der findes her i Helsingør og omegn, hvis nogen af jer kommer til byen en dag. Vi bruger lokalmiljøet meget og jeg holder helt utroligt meget af at bo her i Helsingør. Oprindeligt er jeg opvokset lidt udenfor Esbjerg og mine ungdoms år brugte jeg i København og troede egentlig aldrig at jeg skulle flytte derfra. Det ændrede sig dog da Lille K kom ind i billedet. Pludselig tiltalte vores ellers lækre penthouse lejlighed os ikke lige så meget længere og vi fandt flere negative sider ved lejligheden end positive. I hvert fald i forhold til de værdier som vi gerne ville opfostre vores barn med. Dermed ikke sagt at det er forkert at have børn i København, vil ville blot gerne noget andet som vi ikke synes vi havde de samme muligheder for, hvis vi blev boende.

 

Vores lejlighed i København var en dejlig åben new-yorker agtig lejlighed, nyrenoveret med alt hvad der hører til. En dejlig 5. sals lejlighed på loftsbjælker flotte plankegulve, franske altaner, god udsigt osv. En virkelig unik lejlighed, som passede os som par. Men to blev til tre og pludselig manglede vi plads, en altan eller en gård, noget grønt at kigge på, en elevator osv. Det var lidt et projekt at komme ud af døren og pludselig føltes lejligheden knap så attraktiv.

 

Nu bor vi i et boligkompleks på 2. sal med dertilhørende vaskehus og fælles arealer. Vi har først lige fået opvaskemaskine og alle naboerne er langt over 60 år. Til gengæld er det de sødeste naboer man kan ønske sig og vi hilser og småsnakker hver gang vi støder på hinanden i opgangen. Da vi boede i København hilste man knap nok på dem der boede lige inde ved siden af. Badeværelset er lille og uden varme i gulvet modsat den anden lejlighed og vaskemaskinen må vi dele med alle boligkompleksets andre beboere.

Men her er lyst og trygt, der er højt til himlen og en masse grønt lige udenfor vinduet. Vi giver ca. halv pris i husleje for ca. samme antal kvm. Vores lejlighed er ikke specielt stor, men rummer en bedre planløsning til en familie på fire. Vi er tæt på svigerfamilien og min søster selvfølgelig – og så er her en helt anden ro, som for nogen sikkert ville være død kedeligt.

Her er dyreliv, fuglekvidder, sammenhold og tid til nærhed og fordybelse. Det eneste minus er dog at K må pendle til og fra arbejde fordi det er svært at finde job her i byen.

 

Vuggestuen og nu børnehaven som Lille K går i har en kæmpe naturlegeplads med plads til udfoldelser i stedet for den lille gård med kunstgræs som lå tættest på vores lejlighed i København. Og han er virkelig et udemenneske der elsker at lege udenfor i alt slags vejr. Oftest henter jeg ham på legepladsen, hvor han løber rundt med kasket og sommerknæ, og med smil på læben. Chokoladebrun af både jord og solens stråler. Og jeg elsker at hente en snavset dreng der kan fortælle om mad på bål, snegle, myg og tusindben.

 

Selvom der selvfølgelig er plusser og minusser ved både Helsingør og København er vi havnet det helt rigtige sted. Vi drømmer om hus og have, men venter med boligkøb lidt endnu. Heldigvis er vi glade for stedet hvor vi bor og det er billigt, hvilket giver frihed til nogle andre ting i hverdagen.

 

Nu kom det til at handle om noget helt andet end jeg havde tiltænkt, men dette kan så være det første indlæg om byen Helsingør som både rummer skove, strande, et rigt kulturliv, smukke bygninger, hyggelige cafeer og meget mere. I det næste indlæg vil jeg fortælle om Strandvejsristerriet som er at finde nede ved Kronborg og bestemt et besøg værd.

 

/Line

2 thoughts on “Helsingør #1

  1. Hvor jeg kender det 🙂 Er selv flyttet fra et stort nyt hus ind i noget gammel l*rt men vi har planer med det, så selv om det er lidt hårdt lige nu og her, bliver det supergodt på den lange bane.

    1. Det lyder ellers spændende, det er altid godt at have gang i nogle projekter. Selvom vi glæder os til hus og have en gang i fremtiden er vi heldigvis virkelig glade for hvor vi bor 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *