Guide til hjemmelavede hylder med læderremme

DIY hylder

hjemmelavede hylder

 

For en måneds tid siden lavede vi disse fine hjemmelavede hylder med læderremme som vi er blevet helt utroligt glade for. Vi har flere bare vægge herhjemme til trods for at vi snart har boet her et lille års tid. Det der med at finde det rette til væggene kan være en svær proces. Både fordi vi ikke har så man kvadratmeter så det må ikke virke for stort og for tungt og så har vi også lidt svært ved at blive enige om, hvad vi synes er pænt. Jeg ville egentlig gerne have haft et gammelt hænge vitrineskab op at hænge fordi der så ville være en masse plads til opbevaring, men jeg er altså også endt med at være rigtigt glad for de hjemmelavede hylder. Nu mangler vi bare væggen over sofaen, hvor jeg tror der på en eller anden måde skal hænge nogle fotos af vores lille familie.

 

Denne slags hjemmelavede hylder ret enkle at lave og jeg tør næsten påstå at de fleste der giver sig i kast med projektet vil lykkes med det. Inspirationen kom lidt fra en artikel i et boligblad for længe siden (kan desværre ikke huske hvilket) og så har Josefine lavet denne fine DIY knagerække som er lidt efter samme princip.

Sådan nogle hjemmelavede hylder kan laves i et utal af variationer og jeg har tilmed set et sæt i SILVAN som indeholder alle dele og blot skal hænges op. Vi havde dog lyst til at sætte vores helt eget præg på hvordan vi synes at vores hylder skulle være. Vi besluttede os for, at de skulle være hvide ligesom vores kubik reoler, så der lidt var en rød tråd inde i stuen. Læderremmene har vi valgt i lys kernelæder for at holde det i et lidt let look. Resultatet er blevet præcis som vi drømte om og endte samtidig med at være en billig løsning.

hylder

 

Det skal du bruge:

 • Remme af kernelæder. Vi købte vores i Skindhuset i København til ca. 125 kr. pr. meter. Vi købte i alt 4 meter og vores måler hver 95 cm.
 • Hylder. Vi fandt vores i SILVAN og malede dem selv hvide efterfølgende. De måler 80 x 20 cm og kostede 50 kr. pr. stk.
 • Hultang til at lave huller i læderremmene
 • Skruer med gevind i begge ender, topmøtrikker og spændeskiver
 • Rawplugs
 • Skruemaskine

 

Guide til hjemmelavede hylder med læderremme:

 • Start med at købe alle materialer og mal hylderne hvis ikke de har den rette farve. Herefter er de hurtigt at sætte op.
 • Klip læderremmene til i den størrelse der passer til dine hylder, sørg for de er præcis lige lange. Du kan bruge den første læderrem til at måle de andre op med.
 • Marker der hvor du vil lave hullerne i enderne af læderremmene. Brug evt. spændeskiven som hjælpemiddel og lav derefter hullerne med hultangen.
 • Bor huller i væggen og sæt rawplugs i der hvor skruerne skal være.
 • Skruerne sættes i hullerne sammen med spændeskive og skrues herefter i væggen.
 • Til sidst sættes hylden ind mellem læderremmene.

 

/Line

 

 

 

 

6 thoughts on “Guide til hjemmelavede hylder med læderremme

 1. Hej
  Inspireret af jeres ophæng til hylder af læderstroppe var jeg i Bauhaus for at ville købe skruer med gevind i begge ender. Det havde de ikke. Så jeg vil høre hvor I har fået fat i sådanne skruer? Jeg synes jeres ide har et pænere finish end hvis det bare er en almindelig skrue.
  Venlig hilsen
  Karen
  Venlig hilsen Karen

  1. Hej Karen
   Mange tak for din kommentar. Jeg købte skruer med gevind i begge ender i Silvan (i Helsingør, men mon ikke de har det i hvilken som helst af deres butikker?).
   Håber du finder frem til de helt rigtige skruer og held og lykke med projektet 🙂
   Kh. Line

 2. Tak for jeres fine vejledning. Jeg kunne dog rigtig godt tænke mig at høre hvor bredde jeres remme er, samt hvilken tykkelse i har valgt ?

  1. Hej Trine,
   Vores læderremme er 3 cm bredde og ca 2 mm tykke. De hænger stadigvæk rigtigt pænt i vores stue 🙂 God fornøjelse.
   Kh Line

 3. Jeg er fuldkomment forelsket i de her hylder 😀 men jeg tænkte lidt på hvor meget i ca. vil tro de kan holde til at der står på dem?

  1. Hej Mathilde
   Vi har en rigtig stor og tung plante stående på den ene hylde og det kan den fint holde til. Vil også tro der sagtens kunne står bøger osv.
   Hilsen Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *