Grundopskrift På Nemme Koldhævede Morgenboller

10799551_10152458441577321_159690972_n

For os er specielt weekenderne lig med morgenhygge med sterainlys, kaffe og hjemmebagte boller. Vi elsker at sidde over morgenbordet og hygge og oftest går der flere timer i nattøjet. Vi bruger næsten altid denne grundopskrift på de nemmeste og bedste koldhævede boller og supplere så med forskellige ingredienser. Dejen kan stå i køleskabet i op til en uge og man kan derfor få friske og lune hjemmebagte boller hver dag. Skønt!

Grundopskrift på nemme koldhævede boller:
15 g. Gær
2 spsk flydende honning
1 tsk salt
1 liter vand
Halv havregryn og halv mel

Opløs gæren i honningen. Tilsæt salt og 1 liter vand. Kom skiftevis mel og havregryn i lidt af gangen og rør godt til dejen er klistret men sammenhængende. Stil på køl mindst 12 timer. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

Tip: Man kan varriere sine boller i smag, fx har jeg i bollerne på billedet brugt hvedemel, speltmel og græskarkerner.

 

/Josefine

1 thought on “Grundopskrift På Nemme Koldhævede Morgenboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *