Grove chia stykker

Både Wilma og Esther vågnede tidligt her til morgen – og kl. 8 var vi derfor allerede på vej ud af døren, for at aflevere Esther i børnehave, inden Wilma skulle puttes til første lur. Men Esther virkede træt og uoplagt, og alt var dumt og ville ikke som hun. Vi blev derfor istedet enige om at gå en tur i regnvejret. Wilma faldt i søvn, og Esther og jeg kravlede ind i sengen og hyggede. Bagefter gik vi i køkkenet for at bage lækre grove chiaboller, der nu står til hævning, mens Esther leger med sømbræt, jeg nyder en kop kaffe og Wilma sover på 3. Time, hvilket ellers aldrig sker. Jeg elsker virkelig barselslivet og muligheden det giver mig for at være sammen og bruge tid med min familie.

Opskriften på de grove chia stykker, er en yndlings herhjemme, og du finder den lige nedenfor. Chiafrøene er med til både at gøre bollerne meget sunde – men også lækre bløde og moshi.

 

Grove chia stykker
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
100 g chiafrø 5 dl vand 5 dl vand 600 g fuldkorns hvedemel 100 g græskarker Salt Honning 50 g gær
Ingredienser
  • 100 g chiafrø i 5 dl vand
  • 5 dl vand
  • 600 g fuldkorns hvedemel
  • 100 g græskarker
  • 1 tsk Salt
  • 1 spsk Honning
  • 50 g gær
Fremgangsmåde
  1. Kom chiafrøene i vand og lad dem stå og trække.
  2. Opløs gæren i vandet, tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen godt
  3. Igennem på en røremaskine.
  4. Stil dejen til hævning 1 times tid
  5. Form bollerne og lad dem efterhæve i 20-30 min. Inden de bages i ovnen ved 200 grader i ca
  6. min.

 

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: