SKØN GRØNKÅLSSALAT MED ÆBLER, GRANATÆBLE OG VALNØDDER – PERFEKT SOM TILBEHØR TIL AL DEN TUNGE JULEMAD.
Nu er der kun få dage til, at vi kan fejre 1. Søndag i Advent og går december måned i møde med masser af dejlig julemad, som and, flæskesteg, medisterpølse og andet godt. Til al den tunge julemad, er det nu rart med lidt friskt og grønt, og det er denne grønkålssalat et glimrende bud på. Faktisk er det min yndlings- vintersalat og kan kun anbefales.
Opskrift på Grønkålssalat med æbler og granatæble:
- 150 g skyllet og fint snittede grønlål
- 2 æbler
- 1 stort granatæble
- 100 g valnødder
Vinaigrette
- 0,25 dl olivenolie
- 0,25 dl. Æblecidereddike
- 1 lille tsk acacie honning
- 1 lille tsk dijonsennep
- salt og peber
Skyl og snit grønkålen fint og kom det op i en skål sammen med granatæblekerner, æbler skåret i tynde både og valnødder. Gem evt. En lille håndfuld af dit tilbehør til at toppe salaten med til sidst.
Rør olivenolie, æblecidereddike, honning og dijonsennep sammen til en lækker vinaigrette, smag til med lidt salt og peber og rør den sammen med Grønkålssalaten.Drys til sidst med det tilbehør du lagde til side og server sammen med vinterens mange retter.
/Josefine.
[…] bestående af en flæskesteg med sprøde svær, hvide og brune kartofler, rødkål, sovs og denne sprøde grønkålssalat. Mine svigerforældre er eksperter i at lave flæskesteg, og det var da også dem der havde […]