Grøn olie

IMG_8800

Denne skønne grønne olie er udelukkende lavet på god olivenolie, basilikum, purløg og lidt hvidløg, og smager virkelig skønt på for eksempel en kartoffelpizza eller en cremet kartoffelsuppe. Den er også rigtig god som dressing på salaten eller fx i en sandwich med laks, ruccola og cremecheese. Lige nu bugner haven af friske grønne krydderurter – og de er perfekte at lave forskellige skønne olier med. Jeg har blandt andet også planer om en  rosmarinolie, en timianolie og en stærk hvidløg- og chiliolie.

Opskrift på grøn olie med purløg og persille:

  • Et lille bundt purløg
  • En lille håndfuld basilikumblade
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl god olivenolie.

Skyl og rens purløg og basilikum grundigt, inden det rystes for vand og tøres godt med et hviskestykke. Klip purløg i mindre stykker og kom både purløg og basilikum i blenderen. Kom hvidløg og den gode olivenolie i en gryde som lunes let. Kom det hele i blenderen og blend til du har en fin grøn olie.

Olien opbevares i glas på køl. De fine enkle olieflasker jeg har brugt, er fundet i søstrene grene til 8 kr stk.

IMG_8801

/Josefine.

 

1 thought on “Grøn olie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *